לחם מושלם ואוורירי מקמח מלא
לחם כוסמין כמו של פעם

כולם יודעים שכדאי לנו לאכול לחם מקמח מלא לעומת לחם לבן, אך יש משהו רוחני מאוד באפייה של לחם בבית, ובכלל.
קבלו מתכון ללחם מקמח מלא שהוא פשוט יצירה, בריאה, של משהו כל כך בסיסי וקדום, אך עדיין מצליח להפתיע מחדש בטעם מדהים ובמיוחד איך שהוא יוצא מהתנור.
זה אחלה לקנות לחם טרי ואפילו חם מהמאפייה, אבל זה לא דומה בכלל לתחושה המדהימה והמרגשת שיש למי שאופה לחם לבד בבית, ולמרות שהרבה אנשים חושבים שזה מסובך, מדובר על תהליך ממש ממש פשוט!


אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
2 תבניות אינגליש קייק
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
לבצק:
- 1 קילו קמח כוסמין 80% (פחות כוס)
- ½ 1 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות דבש
- 1 כפית שטוחה מלח
- 2 כפות שמן זית
- 4 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה
- נערבב היטב את כל הרכיבים.
- נחלק ל 3 תבניות מעט משומנות.
- נתפיח למשך 45 דקות בתבנית.
- נכניס לתנור על חום של 180 מעלות כ- 40 דקות, אפיה רגילה לא בטורבו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לחם משולם ואוורירי
נראה מושלם, האם יש צורך במיקסר? כן, ואפשר עם כף עץ. |
יש לי קמח כוסמין מלא זה בסדר? כי רשום 80 אחוז? כן בטח אפשרי כל קמח מלא. |
איך יצרת את הצורה? כמו לחם רגיל? לרדד לגלגל ולהניח? כי אני רואה שהקצוות ממש סימטריות. רק להניח בתבניות כמו עוגה הבצק רך. |
הבצק צריך להיות דליל? כן. |
הבמה כולה שלכם:

"זה הלחם שלי כוסמין מלא.!"
ליה סנדרוסי

"את אלופה, תודה על הכל!"
מרסל טבשי
רק עוד דבר אחד אחרון!
לחם מקמח מלא
לפני שאתם מתנפלים על לחם מקמח מלא מושלם זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: לחם מושלם ואוורירי מתכון מאת: חגית אלקבץ