פסטה בסיר אחד עם עגבניות
הסוף של החג הגיע ועכשיו הזמן לחזור לשגרה של פוסט חג – ואחרי אחרי עבודה קשה ורבה במטבח הגיע הזמן להירגע מהטירוף ולחגוג הפעם בארוחות קטנות, ממוקדות ונהדרות שמתקתקים בכלום זמן
ולכן הכנו לכם רשימה ממוקדת ומדויקת של 3 מתכונים לארוחת ערב קלה של אחרי החג – מתכונים מהירים וקלים וטעימים במיוחד לארוחת ערב הכי מושלמת שכיף לחזור איתה לשגרה. קבלו:
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
- ה-מנה של הנחמות: פסטה בסיר אחד -פסטה עם עגבניות שרי עם שום ושמן זית שמכינים בסיר אחד ובכלום עבודה, וברגע יש לכם ארוחה מהירה ומזינה!
ציוד
- סיר / מחבת עמוקה רחבה
- כוס מידה אוניברסלית
מצרכים
- ½1 כוסות עגבניות שרי חצויות
- 1 בצל פרוס דק דק
- 4 שיני שום פרוסות דק
- 4-5 גבעולי עלי בזיליקום טריים
- ½4 כוסות מים קרים
- 4 כפות שמן זית
- ½ כוס זיתים שחורים קלמטה חצויים ומגולענים
- 2 כפיות מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- ¼ כפית פלפל אדום חריף גרוס
- ¼ כוס פרמז'ן מגורד
- פסטה ליגואיני 360 גרם
אופן הכנה
- מכניסים הכול – למעט הפרמזן – לתוך סיר / מחבת עמוקה רחבה שתוכלו להכיל את הפסטה לרוחב.
- מביאים לרתיחה על להבה גבוהה בלי לכסות את הסיר/מחבת.
- מערבבים כל הזמן עם מלקחיים – 12 דקות וזה מוכן .
- ניתן גם הוסיף פרמזן ורצועות בזיליקום לקישוט.
2. כרובית אפויה בתנור עם רוטב צ'ילי מתוק – מנה מפנקת ובריאה שכל המשפחה תאהב מבלי להתפשר על הטעם. מנה קריספית ומגרה שכל המשפחה תתמכר אליה במהירות
מצרכים
לפני אפייה:
- 1 ראש כרובית
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות צ'ילי
- ½ כפית פפריקה אדומה חריפה
- ½ כפית פפריקה אדומה מתוקה
- 2 שיני שום
- 1 כף שמן זית
אחרי אפייה:
- 1 כף סויה
- 1 כף סילאן
- 1 כפית מיץ לימון
- מלח לפי טעם
- שום לפי טעם
אופן הכנה
- לפני שמתחילים תהליך הבישול, צריך לשטוף ולנקות את הכרובית – נשרה אותה בחומץ ומים למשך 30 דקות לפחות. בינתיים כותשים את השום כמה שיותר דק
- לאחר השריה, שוטפים את פרחי הכרובית תחת מים פעם אחרונה.
- לאחר מכן שמים את פרחי הכרובית בסיר עם מים ומרתיחים לשתי דקות לפחות – כדי להיפטר מהטעם של החומץ.
- שופכים את המים. ושמים את כל המרכיבים והתבלינים של לפני אפייה בקערה קטנה
- מערבבים את כל התבלינים עד לתערובת אחידה.
- שמים את הכרובית בסיר, ושופכים מעליה את תערובת התבלינים שערבבנו. מערבבים את הכל יחד בידיים או בכף ודואגים שכל פרחי הכרובית מכוסים בתבלינים.
- שמים את הסיר במקרר למשך כשעה כדי שזה יספוג את הטעמים.
- לאחר מכן מוציאים את הכרובית ומסדרים במגש אפייה שמרפדים בנייר אפייה. מכסים את המגש בנייר כסף.
- מכניסים לתנור בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כשעה.
- מערבבים את כל המרכיבים של לאחר האפייה
- מוציאים את הכרובית מהתנור, מורידים את הנייר כסף ומזגגים מעל את הרוטב באחידות. מפזרים קצת שומשום מעל ומחזירים לאפייה לעוד 15 דקות (בלי נייר כסף).
- מוציאים ומגישים לצד איזה מנה שאוהבים
נפתח החשק? עשרות מתכונים לארוחת ערב קלים ומהירים במרחק לחיצה אחת
עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>
- 30+ מתכוני עוגיות מרוקאיות ועוד
- 7 קינוחים פרווה קלים וטעימים!
- הלהיטים: 10 מתכוני עוגה לשבת
- 12 עוגיות שכדאי להכיר!
3. פנקייק פיצה כיפי וטעים – ארוחת ערב כ"כ פשוטה להכנה וכ"כ טעימה שכל המשפחה תאהב מטורף איך לא חשבו על זה קודם!
מצרכים
- ½ 1 כוסות קמח תופח
- ½ 1 כוסות חלב
- 1 ביצה
- ½ כפית מלח
- ½ כוס גבינה צהובה מגורדת
- תוספות לבחירה
אופן הכנה
- נערבל בוו גיטרה או ידנית את הקמח חלב, ביצה, מלח, וגבינה צהובה מגורדת.
- נחמם מחבת עם קצת חמאה.
- נשפוך חצי מהבלילה אל תוך המחבת,
- נוסיף את התוספות שאוהבים.
- נהפוך את הפנקייק רק לאחר שבודקים עם מרית אם התחתית מוכנה.
- ניתן להכין בגדלים שונים, אפשר הכנה לאישיות ,ומשפחתית. התוספות עליכם, בתיאבון!