לפני שמתחילים תהליך הבישול, צריך לשטוף ולנקות את הכרובית - נשרה אותה בחומץ ומים למשך 30 דקות לפחות. בינתיים כותשים את השום כמה שיותר דק
לאחר השריה, שוטפים את פרחי הכרובית תחת מים פעם אחרונה.
לאחר מכן שמים את פרחי הכרובית בסיר עם מים ומרתיחים לשתי דקות לפחות - כדי להיפטר מהטעם של החומץ.
שופכים את המים. ושמים את כל המרכיבים והתבלינים של לפני אפייה בקערה קטנה
מערבבים את כל התבלינים עד לתערובת אחידה.
שמים את הכרובית בסיר, ושופכים מעליה את תערובת התבלינים שערבבנו. מערבבים את הכל יחד בידיים או בכף ודואגים שכל פרחי הכרובית מכוסים בתבלינים.
שמים את הסיר במקרר למשך כשעה כדי שזה יספוג את הטעמים.
לאחר מכן מוציאים את הכרובית ומסדרים במגש אפייה שמרפדים בנייר אפייה. מכסים את המגש בנייר כסף.
מכניסים לתנור בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כשעה.
מערבבים את כל המרכיבים של לאחר האפייה
מוציאים את הכרובית מהתנור, מורידים את הנייר כסף ומזגגים מעל את הרוטב באחידות. מפזרים קצת שומשום מעל ומחזירים לאפייה לעוד 15 דקות (בלי נייר כסף).
מוציאים ומגישים לצד איזה מנה שאוהבים