Go Back

כרובית אפויה בתנור עם רוטב צ'ילי מתוק

קשה לכם לשכנע את הילדים לאכול ירקות? אז מתכון זה הוא הפתרון שאתם מחפשים!
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים

המצרכים

לפני אפייה:

  • 1 ראש כרובית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות צ'ילי
  • ½ כפית פפריקה אדומה חריפה
  • ½ כפית פפריקה אדומה מתוקה
  • 2 שיני שום
  • 1 כף שמן זית

אחרי אפייה:

  • 1 כף סויה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כפית מיץ לימון
  • מלח (לפי טעם)
  • שום (לפי טעם)

אופן ההכנה

  • לפני שמתחילים תהליך הבישול, צריך לשטוף ולנקות את הכרובית - נשרה אותה בחומץ ומים למשך 30 דקות לפחות. בינתיים כותשים את השום כמה שיותר דק
  • לאחר השריה, שוטפים את פרחי הכרובית תחת מים פעם אחרונה.
  • לאחר מכן שמים את פרחי הכרובית בסיר עם מים ומרתיחים לשתי דקות לפחות - כדי להיפטר מהטעם של החומץ.
  • שופכים את המים. ושמים את כל המרכיבים והתבלינים של לפני אפייה בקערה קטנה
  • מערבבים את כל התבלינים עד לתערובת אחידה.
  • שמים את הכרובית בסיר, ושופכים מעליה את תערובת התבלינים שערבבנו. מערבבים את הכל יחד בידיים או בכף ודואגים שכל פרחי הכרובית מכוסים בתבלינים.
  • שמים את הסיר במקרר למשך כשעה כדי שזה יספוג את הטעמים.
  • לאחר מכן מוציאים את הכרובית ומסדרים במגש אפייה שמרפדים בנייר אפייה. מכסים את המגש בנייר כסף.
  • מכניסים לתנור בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כשעה.
  • מערבבים את כל המרכיבים של לאחר האפייה
  • מוציאים את הכרובית מהתנור, מורידים את הנייר כסף ומזגגים מעל את הרוטב באחידות. מפזרים קצת שומשום מעל ומחזירים לאפייה לעוד 15 דקות (בלי נייר כסף).
  • מוציאים ומגישים לצד איזה מנה שאוהבים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.