פלפלים קלויים בתחמיץ
מתכון נוסטלגי מהמטבח הרומני

פלפלים קלויים בתחמיץ מהמטבח הרומני – סלט ממכר שאי אפשר להפסיק לאכול
סלט פלפלים קלויים צבעוניים מוחמצים שניתן לשמור לאורך זמן במקרר בכלי סגור – פשוט מעדן, במיוחד עם חלה מתוקה טרייה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

ציוד
גריל / צליה על הגז
סיר
המצרכים
- 2 פלפלים צהובים
- 2 פלפלים כתומים
- 3 פלפלים ירוקים בהירים (נקראים נהריה)
- 5 פלפלים אדומים (אפשר להכין רק עם פלפל אדום = גמבה)
- 1-2 פלפלים ירוקים חריפים או יותר
לתחמיץ מבית אמא בוצי:
- מעט מים רצוי פושרים
- חומץ
- מעט סוכר / ממתיק אחר
- מעט מלח
- 3-5 עלי דפנה
- 3-5 גרגרי פלפל אנגלי שלמים
- כפית שמן
- כמה שיני שום מעוכים ופרוסים
אופן ההכנה
- נשטוף היטב את הפלפלים וננגב משאריות המים.
- נקלה בגריל, או על אש גלויה, או על להבת הגז.
- נסובב לכל הצדדים עד השחרה.
- נכניס לסיר עם מכסה או לשקית ניילון ונסגור, עד שמתקרר קצת, קלף ונשטוף.
- נחתוך לרצועות רחבות, או דקות, ונכניס בקופסה מתאימה.
להכנת ההתחמיץ מבית אמא בוצי:
- מעט מים רצוי פושרים
- נערבב תחילה את המלח והסוכר עם מעט מים חמים.
- כשנמס נוסיף מים קרים ושאר מרכיבי המרינדה, נערבב ונשפוך על הפלפלים.
הערות וטיפים
היות ולא ניתן לדייק בכמויות, מציעה לכם לשים מעט מכל דבר, לטעום ולשפר לפי טעמכם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: פלפלים קלויים בתחמיץ
אפשר לקלות את הפלפלים בתנור? אפשר בגריל התנור, צריך יותר להשגיח, כי אין שדה ראייה כמו על הגז או מנגל חשמלי, שלא ישרפו יתר על המידה, צריך גם לסובב מידי פעם. |
במה אפשר להחליף את החומץ? יש המחליפים במיץ לימון, אבל זה לא אותו דבר. |
מה הסוכר נותן? לא שמים הרבה סוכר, ממש מעט כדי לשבור את החמיצות החזקה. |

רק עוד דבר אחד אחרון!
פלפלים קלויים בתחמיץ
לפני שאתם מתנפלים על סלט מושלם זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: פלפלים קלויים בתחמיץ מתכון מאת: גילה כהן-אבני
סלט נוסטלגי שמכינה עד היום. טעים
היי אושרה,
מסכימים לגמרי 🙂
אם צילמת אותו במקרה, מוזמנת להעלות בקבוצה