עוף וקוסקוס לארוחת צהריים קלה
הסוף של החג כבר מעבר לפינה – ואחרי שאירחנו והתארחנו ויצא לנו לפגוש כל כך הרבה ארוחות חג, ואחרי אחרי עבודה קשה ורבה במטבח הגיע הזמן להירגע מהטירוף של החג ולחזור לשגרה עם ארוחה מדהימה והכי קלה להכנה.
ולכן הכנו לכם רשימה קצרה אך מדוייקת של 3 מתכוני ארוחת צהריים של אחרי החגים – מתכונים מהירים וקלים וטעימים במיוחד שהכי מושלמת לחזור איתן לשגרה. קבלו:
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
- עוף וקוסקוס לארוחת צהריים קלה – מתכון לעוף וקוסקוס הכי מהיר וקל שיש! ארוחת צהריים קלה וטעימה, בכמעט כלום זמן הכנה, שאהובה על כל הבית וכל המשפחה! מלאה בערכים תזונתיים גבוהיים ומזינים במיוחד ובריאה מאוד.
ציוד
- כוס מדידה חד פעמית חמה
מצרכים
- לקוסקוס:
- 5 כוסות מים 200 מיל
- 1 ק"ג סולת
- 1 כף מלח
- 1/2 כוס שמן
- כורכום מי שרוצה את הקוסקוס צהוב
- לעוף עם הירקות:
- 8 מנות עוף שוקיים /כרעיים
- 1 בצל פרוס דק
- 5 שיני שום פרוסות
- אפונה טריה או שקית סנפרוסט
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים
- 8 בצלים קטנים
- 2 גבעולים של סלרי כולל העלים
- 4 פלפל אדום מתוק/ חריף יבש
- צרור כוסברה
- ½-1 כוסות מים
- אבקת מרק בצל/עוף
- פלפל שחור
- כורכום
- מלח
- ¼ כוס שמן
אופן הכנה
- קוסקוס: אופן ההכנה
- 5 כוסות מים
- עם כף מלח
- ¼ כוס שמן
- להביא לרתיחה מלאה
- להכניס 1 ק"ג סולת (לברור טוב טוב לפני )
- לערבב היטב עד שהמים נספגים בסולת (זה נראה מעט יבש)
- לכסות את הסיר להעביר לאש נמוכה *20 דקות בדיוק* ולכבות את הגז
- כשמתקרר לסנן במסננת של קוסקוס
- עוף וירקות :אופן הכנה
- להזהיב את הבצל עם שמן .
- להוסיף את העוף ולטגן משני צדדים .
- להוסיף את השום והכורכום .
- לטגן מעט .
- להוסיף את המים האפונה והירקות ולתבל .
- להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה כשעה .
טיפים והערות
2. ה-מנה של הנחמות: ספגטי עם קציצות – יש מי שלא אוהב ספגטי? יש מי שלא אוהב קציצות בשר? עכשיו אפשר ליהנות מכל העולמות עם המנה כי מחממת ומההמת שיש – ספגטי עם קציצות ברוטב עגבניות סמיך ועשיר!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל
מצרכים
- חבילת ספגטי
- לקציצות:
- ½ קילו בשר טחון
- ½ צרור פטרוזיליה
- בצל מגורד
- 2 כפות פרורי לחם פשוטים
- כף רסק עגבניות
- כפית אריסה
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה
- 2 כפות שמן
- לרוטב:
- ½ כוס שמן
- ½ פלפל חריף חתוך
- 2 שיני שום פרוסות
- 10 עגבניות שרי
- 2 כפות רסק עגבניות פריניר
- כף גדושה פפריקה מתוקה
- כפית שמן
- פחית עגבניות חתוכות דק של פריניר
- 2 כוסות מים חמים
- 10 עלי בזיליקום
- כפית מלח
- כפית פלפל שחור
אופן הכנה
- בסיר עם מים רותחים נבשל את הספגטי לפי הוראות היצרן, נסנן ונשטוף. בקערה נערבב בשר טחון, פטרוזיליה, בצל מגורד, פרורי לחם, כף רסק עגבניות, אריסה, מלח, פלפל שחור, פפריקה ו-2 כפות שמן. נלוש עם הידיים טוב טוב, נכין קציצות עגולות, נשטח מעט ונטגן על פלאנצ'ה עם ספריי שמן
- נכין את הרוטב: בסיר רחב נשים 1/2 כוס שמן ונטגן בצל קצוץ, נוסיף פלפל חריף חתוך ושיני שום, נטגן דקה תוך ערבוב ונוסיף עגבניות שרי. נבשל כמה דקות תוך כדי ערבוב ונוסיף 2 כפות רסק עגבניות. נערבב ונוסיף כף פפריקה מתוקה ועליה כפית שמן.
- נערבב שלא תישרף לפתיחת טעמים ואז נוסיף עגבניות חתוכות, 2 כוסות מים חמים, עלי בזיליקום, מלח ופלפל שחור. נבשל עם מכסה סגור 7 דקות, נוסיף את הספגטי, נערבב ואז נבשל עם הקציצות עוד 5 דקות, נוריד מהגז ונשאיר מכסה סגור ️
נפתח החשק? עשרות מתכוני ארוחת צהריים קלים ומהירים במרחק לחיצה אחת
עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>
- 30+ מתכוני עוגיות מרוקאיות ועוד
- 7 קינוחים פרווה קלים וטעימים!
- הלהיטים: 10 מתכוני עוגה לשבת
- 12 עוגיות שכדאי להכיר!
3. פשטידת גבינות מפנקת – המתכון הזה הוא המתכון הכי קל שיש לפשטידת גבינות, זורקים את כל החומרים לקערה אחת, מערבבים ולתנור ויש לכם ארוחה שהיא כל כולה פינוק אחד גדול!
ציוד
- 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית אחת מרובעת בינונית
מצרכים
- 2 כוסות קמח מנופה
- 1 שקית אבקת אפיה
- 1 חבילת גבינה בולגרית 5% מפוררת 250 גרם
- צהובה מגורדת 250 גרם
- 2 כוסות חלב
- 2 ביצים
- ½ חבילה חמאה מומסת 50 גרם
אופן הכנה
- לערבב הכל בקערה.
- להעביר לתבניות.
- לפזר מעל שומשום וקצח.
- לאפות עד שמזהיב בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות – 45 דקות.
- לצנן מעט להתייצבות ולחתוך.