סיגרים מתוקים עם אגוזים ב-4 מרכיבים
עשויים מבצק חלומי ממולא במלית מלטפת בטעם אגוזי מלך מגרים
מתכון כזה פשוט ומתגמל באותו זמן לא תמצאו! קבלו סיגרים מתוקים וטעימים שמכינים בקלי קלות עם 4 מצרכים בלבד! בלי כל הבלגן הנלווה בהכנה והכאב ראש.
מכינים מבצק חלומי וממלאים במלית מלטפת בטעם אגוזי מלך מגרים, מפזרים לבסוף אבקת סוכר ומשדרגים את הטעם והמראה ברמות.
מכינים סיגרים אלה בכיף ופשטות, שומרים בכלי אטום ומנשנשים מתי שמתחשק, רק נזהרים שהילדים לא יגנבו ויחסלו אותן בשניות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
סיגרים מתוקים עם אגוזים ב-4 מרכיבים
עשויים מבצק חלומי ממולא במלית מלטפת בטעם אגוזי מלך מגרים
לדרג
כמות 0
ציוד
תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
לבצק:
- 2 חלמונים
- קמח (600 גרם )
- 1 כוס קצפת צמחית
- 2 חבילות חמאה (400 גרם )
למלית:
- ½3 כוסות אגוזי מלך גרוסים דק
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 2 חלבונים
אופן ההכנה
- ללוש את מרכיבי הבצק לעיסה אחידה , במידה והיא דביקה נוסיף עוד מעט קמח.
- לחלק ל 8 כדורים, לעטוף כל כדור בניילון נצמד ולהכניס לשעתיים למקרר.
- בינתיים, לערבב את המלית עם האגוזים גרוסים, סוכר וניל וחלבונים.
- לרדד כל כדור דק דק ולחלק אותו לשמונה חלקים.
- למלא במלית, נגלגל מהצד הרחב לצר יותר, כפי שמגלגלים סיגר.
- להניח בתבנית, נאפה בחום 180 מעלות עד להזהבה קלה.
- לקרר ולפזר אבקת סוכר.
- לשמור בכלי אטום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: סיגרים מתוקים
אפשר במקום המילוי הקיים מילוי עם תמרים? אפשרי בהחלט, לערבב את התמרים עם מעט קינמון וציפורן , אגוזי מלך גרוסים. |
מה עם אבקת אפיה? אין צורך. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: סיגרים מתוקים מתכון מאת: דורית כהן
היי,
האם לא מוגזם 400 גרם חמאה + קצפת 200 מ"ל? כולסטרול מבהיל ובשפע. יש לך רעיון כיצד להפחית שומן או לחלופין בצק קל יותר אבל שיעשה את אותו אפקט? אשמח מאוד תודה רבה.
היי כנרת,
אפשר להמיר קצת מהחמאה בשמן, רק לשים שליש פחות בכמות.
לגבי השמנת, אפשר להחליף לחלב צמחי כמו חלב שיבולת שועל.
בהצלחה!
הכנתי חצי כמות. גם ככה התקבלו שני מגשים של התנור. החלפתי לקמח 80% + קמח כוסמין מלא והוספתי לתערובת האגוזים קינמון בנדיבות וגרידת תפוז.
יצא מעולה- מתיקות מעודנת, בצק חמאתי פריך מאד. ללא ספק יכנס לסבב האפייה המשפחתי. תודה 🙏🏼
היי גליה,
וואו, ממש כיף לדעת שאתם נהנים מהסיגרים המהממים האלה!
את מוזמנת להראות לנו את התוצאה בקבוצה 🙂
יצא מעולה. המשפחה שלי טרפה את כל מה שהכנתי. הכנסתי את המתכון למועדפים שלי.
תודה רבה.
היי אלי,
וואו איזה כיף! שמחים מאוד שנהניתם, ואתה מוזמן להראות לנו איך הסיגרים יצאו בקבוצה 🙂
שאלה, האם במלית יש כוס סוכר?
היי מירב, אכן כן. ובגדול ניתן למלא בכל מה שאוהבים. בהצלחה!
אם הבנתי נכון, סה"כ חמאה לבצק 200 ג"ר?
היי יאירה, סה"כ 400 גרם חמאה, בהצלחה!
איך ניתן להפוך את זה לפרווה?
היי עדית, ניתן להחליף את החמאה במחמאה, בהצלחה!
במקום קצפת צמחית, במה ניתן להשתמש? תודה.
אפשר בשמנת מתוקה להקצפה, בהצלחה!