עוף בתנור עם תפוחי אדמה בגריל "כמו בסופר"

בטח גם לכם זה קרה שהייתם בסופר, הרחתם ריח צלוי ומשגע של עוף בתנור, הלכתם בעקבות הניחוח, ומישהו בא שניה לפניכם ולקח את העוף האחרון.. מבאס אה? לא עוד!
קבלו מתכון לעוף בתנור מושלם ומופלא בדיוק כמו בסופר, כך שגם תוכלו להכין אותו בקלות וגם לא להתאכזב כל פעם כשתגיעו לסופר, כי עכשיו גם אתם תוכלו לעוף על כרעי עוף בגריל עם תפוחי אדמה בגריל.
לקח לנו כמה ניסיונות, כמה שיפורים ועוד קצת שדרוגים ובסוף קיבלנו מנה מעולה מצטיינת בעסיסיות ופריכות יוצאות דופן ובמראה זהוב, שחום ויפהפה, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. לארוחת צהריים מושלמת לילדים, לארוחת ערב שישי מיוחדת וטעימה, ולכל יום שרוצים לעוף על מנה ביתית, מזינה, משביעה ובריאה שתיחטף מהשולחן רגע אחרי שיצאה מהתנור.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

עוף בתנור עם תפוחי אדמה בגריל "כמו בסופר"
ציוד
המצרכים
- 5-6 כרעיים שלמות
- 6-7 תפוחי אדמה (ממליצה מהזן האדום, קלופים חתוכים לרבעים או שקיק תפוחי אדמה קטנים שטופים, לשיקולכם)
- ⅓ כוס שמן קנולה או 1/3 כוס שמן זית (בסופר משתמשים בשמן רגיל)
- ⅓ כוס מים פושרים
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף גדושה תבלין גריל עוף (מומלצים תבלין גריל עוף של "תבליני פרג" או "תבליני טעם וריח")
- 1 כף אבקת שום גבישי או 1 כפית שום כתוש (לשיקולכם)
- 1 כף אבקת בצל
- 1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט
- 1 כף גדושה דבש או 1 כף גדושה סילאן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה חריפה לאוהבי החריף (תוספת שלי, אפשר לוותר)
- מלח גס (קורט)
אופן ההכנה
- נבשל את תפוחי האדמה 5-6 דקות במים רותחים ונסנן היטב (ממליצה לבשל את תפוחי האדמה ממש עד שהמזלג ננעץ מעט).
- בקערה נערבב את השמן, המים והתבלינים לרוטב חלק ומבריק.
- נמרח את העוף מכל צדדיו, גם מבחוץ, גם מתחת לעור ככה שיצופה ברוטב היטב היטב (פנקו אותו תעשו לו מסאג' מכל הצדדים) .
- נניח ללילה שלם במקרר לספיגת הטעמים ולריכוך העוף, לממהרים שעה שעתיים ובשארית הרוטב תבלו את תפוחי האדמה.
- נרפד תבנית אפייה בנייר אפייה, נפזר בכל פינה 2 כפות מלח גס (לא מלח דק) .
- ניקח נייר אפייה נוסף ומניחים על גבי נייר האפייה עם המלח, נניח את כרעי העוף במרכז ומסביב את תפוחי האדמה.
- נקפל את שולי נייר האפייה שהעוף עליו במקצת כך שהמלח הגס לא מגיע במגע ישיר עם העוף ותפוחי האדמה, מכסים היטב מכל הכיוונים בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ככה נייר הכסף לא בא במגע ישיר עם העוף.
- נחמם תנור ל-200 מעלות ונחכה 10 דקות, מכניסים את העוף ותפוחי האדמה לתנור.
- נאפה ארבעים דקות, מורידים את נייר האפייה ונייר הכסף וגם מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות למצב גריל.
- נאפה עוד ארבעים דקות, מידי פעם נטפטף על העוף בעזרת כף מהנוזלים שנוצרים בתבנית .
- העוף מוכן כאשר מקבל צבע זהוב, שחום ועסיסי ונראה "כמו בסופר".
שאלות נפוצות: עוף עם תפוחי אדמה בתנור
יש מצב לאפות בסוף במקום על גריל במצב טורבו? עד כמה קריטי? כן, אפשר במקום על מצב גריל על טורבו, בכלל לא קריטי. |

רק עוד דבר אחד אחרון!
עוף בתנור
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: כרעיים בתנור מתכון מאת: Lea Tsvila Meir
הכנתי אתמול יצא אליפות כל כך טעים יצא מושלם תודה רבה.
היי קרן,
נהדר!! נשמח לראות תמונות בקבוצה 🙂
מתכון אליפות!!
היי יעל,
איזה כיף, שמחים מאוד שאהבת 🙂
מוזמנת להעלות תמונות בקבוצה