| | | |

סמבוסק חומוס קל להכנה של סבתא עיראקית

סמבוסק מושלם ועם מילוי נדיב של גרגירי חומוס מתובלים עם בצל מתקתק ומלא תבלינים מלאי ארומה.
בהשראת: סבתא לאה
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
סמבוסק חומוס מתכון, סמבוסק חומוס קל להכנה, מתכון לסמבוסק חומוס

לפעמים למעדן אחד מנצח יש אלף שמות, אבל לא רק שזה לא מפריע לכלום, אלא אפילו הופך אותו לפי אלף יותר טעים.
ככה זה גם במקרה של סמבוסק חומוס, שיש שיקראו לו סמבוסק בטוואה, אחרים סמבוסק עיראקי, סמבוסק חומוס עיראקי או כיסוני בצק ממולאים בחומוס.

איך שלא תקראו לו, הבנתם את העיקרון, מדובר בסמבוסק הטעים בעולם שמגיע היישר מהמטבח העיראקי של סבתא, ויפנק אתכם במאפה מופלא וקריספי עם סוד מנצח לבצק סמבוסק מושלם ועם מילוי נדיב של גרגירי חומוס מתובלים עם בצל מתקתק ומלא תבלינים מלאי ארומה.

את הסמבוסק ניתן לאפות או לטגן, וכמובן להקפיא, להפשיר ולחמם בתנור בכל פעם שבא לכם ביס חלומי ונוסטלגי מלא קריספיות מבחוץ ועסיסיות נפלאה מבפנים. לוו אותו עם סלט רענן ומתבל קליל וקל, וארוחת הצהריים או הערב שלכם תהיה הכי מיוחדת וטעימה שאפשר לבקש

ספר המתכונים של סבתא לאה

סמבוסק חומוס מתכון, סמבוסק חומוס קל להכנה, מתכון לסמבוסק חומוס
צילום: סבתא לאה
סמבוסק חומוס מתכון, סמבוסק חומוס קל להכנה, מתכון לסמבוסק חומוס
צילום: סבתא לאה
סמבוסק חומוס מתכון, סמבוסק חומוס קל להכנה, מתכון לסמבוסק חומוס
צילום: סבתא לאה

למה באמת כדאי לכם: סמבוסק חומוס קל להכנה

  • בזמן טיגון הסמבוסק שימו פלחי גזר טרי בתחילת הטיגון והחליפו אותם מידי פעם כדי למנוע את חמצונו של השמן ולשמור על איכותו.
  • להצלחה מובטחת של סמבוסק חומוס עיראקי אל תוותרו על מי בישול החומוס או על מי קופסת שימורי החומוס, זה מה שעושה את כל
  • מתכון לסמבוסק חומוס – הטעם המיוחד של הבצק וזה הסוד של בצק סמבוסק מנצח!

שורה תחתונה: סמבוסק חומוס, סמבוסק בטוואה, סמבוסק עיראקי – איך שלא תקראו לו הוא תמיד יבוא מפנק, חם, קריספי וממכר…

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

סמבוסק חומוס מתכון, סמבוסק חומוס קל להכנה, מתכון לסמבוסק חומוס

סמבוסק חומוס קל להכנה של סבתא עיראקית

סמבוסק מושלם ועם מילוי נדיב של גרגירי חומוס מתובלים עם בצל מתקתק ומלא תבלינים מלאי ארומה.
ציון 4.37 על ידי 11 דירוגים
לדרג
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

סיר לטיגון
כוס וכפית אוניברסליות

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח לבן מנופה (560 גרם קמח)
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • ¼ כוס חומץ
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • ¼1 כוסות או ½1 מי בישול החומוס או מי קופסת שימורי החומוס (זה עושה את כל הטעם המיוחד של הבצק לא לוותר)

למילוי:

  • ½ קילו חומוס מבושל (במים עד לרכות או לממהרים 2 קופסות שימורי גרגירי חומוס מסוננים היטב מנוזלים)
  • 3 בצלים ( גדולים קצוצים דק)
  • ¼ כוס שמן קנולה
  • 1 כף מלח
  • 3 כפיות כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית אבקת קארי
  • ½-¼ כפית פפריקה חריפה

לטיגון:

  • שמן קנולה (לטיגון עמוק)
  • 1 גזר (חתוך לפלחים)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נשים בקערה רחבה את כל מרכיבי הבצק.
  • נלוש היטב עד לקבלת בצק גמיש נוח לעבודה ולא דביק.
  • נכסה בניילון ומעל במגבת מטבח נקייה ומתפיחים כשעה או עד שהבצק מכפיל את עצמו.
  • מומלץ לשים בהתחלה כוס ורבע מי בישול החומוס לתוך קערת הבצק ואם הבצק יוצא יבש יש להוסיף בהדרגה עוד רבע כוס מי בישול החומוס.

להכנת המילוי:

  • נחמם במחבת רחבה את השמן, נוסיף את הבצלים ונטגן עד להזהבה יפה.
  • נוסיף את התבלינים, החומוס המבושל ומטגנים עוד 2-3 דקות, נקרר היטב, טועמים אם צריך משפרים טעמים.
  • נטחן במעבד מזון את תערובת החומוס (ממליצה לטחון למרקם מעט גס).

להכנת הסמבוסק:

  • נקרוץ על משטח מקומח מעט מהבצק עיגולים בגודל כדור פינג פונג.
  • נרדד לעיגול ומניחים במרכז העיגול כף מהמילוי.
  • נקפל לחצי וסוגרים את השוליים היטב היטב.
  • נחורר מעל כל סמבוסק 2-3 חורים בעזרת מזלג.
  • נניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה שמעליה זורים קמח (ראו תמונה).

טיגון הסמבוסק:

  • נחמם מחבת עם שמן עמוק וחם על להבה בינונית.
  • נוסיף פלחי גזר כדי שהשמן לא ישחיר ונטגן מכל צד עד הזהבה (כדקה וחצי).
  • נוציא בזהירות ונניח על צלחת מרופדת בנייר סופג.

הערות וטיפים

  • ניתן לאפות את הסמבוסק, נחמם תנור אפייה ל-180 מעלות, נסדר את הסמבוסק במרווחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, מרססים קלות מעל הסמבוסק בעזרת תרסיס שמן, מכניסים למרכז התנור ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה יפה.
  • המלית חייבת להיות קרה מאוד.
  • מומלץ בזמן טיגון הסמבוסק לשים פלחי גזר טרי בתחילת הטיגון ולהחליפה מידי פעם כדי למנוע את חמצונו של השמן ולשמור על איכותו.
  • אפשר לעבד את הבצק במעבד מזון.
  • את הסמבוסק ניתן להקפיא, להוציא מהמקפיא ולחמם בתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

סמבוסק חומוס מתכון, סמבוסק חומוס קל להכנה, מתכון לסמבוסק חומוס
צילום: סבתא לאה

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: סמבוסק חומוס מתכון מאת: Lea Tsvila Meir

 

Similar Posts

2 Comments

4.37 from 11 votes (11 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements