חלות מושלמות לשבת
לכבוד שבת זה, שוכחים מהקונדיטוריה ומכינים חלות ביתיות מושלמות שישאירו את כולם מלקטים את הפירורים מהצלחות.
לחמניות מופלאות שיוצאות רכות ואווריריות, בצבע זהב מרהיב עם הרבה שומשום מפנק מעל. והטעם? פשוט אין כמוהו.
אחרי שתכינו בפעם הראשונה, תבינו שאין שום טעם לקנות לחמניות יותר כאשר אפשר להכין דבר מושלם כזה בבית. ועוד בקלי קלות, אז אין יותר תירוצים כולם למטבח.
תנו לאחרים הזדמנות לדעת מה אתם חושבים על המתכון
ציוד
המצרכים
- 2 קילו קמח מנופה
- 1 כוס סוכר
- 5 כפות שטוחות שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 2 כפות מלח
- 1 כוס שמן (רק בסוף הלישה)
- 7 כוסות מים חמימים
אופן ההכנה
- עושים גומה ולשים את המלח, מכסים בקמח ולשים את שאר הרכיבים היטב.
- בסוף לשים גם עם השמן ונותנים לישה אחרונה מלמטה למעלה בסיבוב.
- מכסים עד לתפיחה.
- קולעים צמות ומורחים מעל ביצה עם פיזור שומשום.
- שמים לאפייה על 200 מעלות למשך 20 דקות בערך (תלוי בתנור).
שאלות ותשובות להכנת: חלות לשבת
שאלה: אחרי שעשיתי צמות שוב התפחה ? | תשובה: כן, לא הרבה זמן ולא לשכוח למרוח ביצה. |
שאלה: חמש כפות שמרים + אפיה זה לא הרבה? | תשובה: לא כי אלה לא גדושות אלא רגילות. |
שאלה: כמה זמן תפיחה ? | תשובה: חצי שעה בערך. |
שאלה: במידה ורוצים קילו, מורידים חצי מהחומרים? | תשובה: אכן. |
שאלה: לאפות אפיה רגילה או טורבו? |
תשובה: אפייה רגילה. |
הבמה כולה שלכם:
"איזה מתכון מדויק וטעים!"
שרית בריגה קרוננפלד
"מעולה! מתכון לתפארת"
רות בן תורה דאלי
"וואו איזה חלות מושלמות"
איריס דנינו
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
את השמן מכניסים לבצק רק בלישה האחרונה בסוף ?
היי שני,
נכון, בהצלחה!
אמאלה! חלות מעלפות !!!
היי מיכל,
מעולה! מוזמנת להראות לנו איך הן יצאו בקבוצה 🙂
איזה משקל צריך להיות כל צמה כדי שהן יצאו יפות כאלה
תלוי כמה רצועות קולעים, המתכון מכין 4 חלות ענקיות אז לאפשר לשקול את הבצק ולחלק איך שרוצים.
מדהים
שאלה בנושא החלות, אחרי שקולעים צמות כמה זמן התפחה?
התפחה קצרה של כ-30 דקות, ולא לשכוח למרוח ביצים לפני האפייה, בהצלחה!