| | | | | | | |

הקיץ נמצא כאן והתחושה מיום ליום שהוא כבר בשיאו, אבל שלא נתבלבל והשיא עוד לפנינו. אתם בטח מזדהים עם התחושה הזו שמחפשת משהו קר ומרענן לצנן את הגוף לאורך היום ואין יותר מרענן ומפנק מאשר קינוח קר ומפנק, ואם הוא כולל פרי מרענן אז על אחת כמה וכמה!

כדי לעזור לכם לעבור את הקיץ קצת יותר בקלות, יש לנו 5 מתכוני קינוחים מובילים, שכל מתכון נותן קינוח מרענן ומשובח ביותר הכולל פירות יער. כל קינוח מרשים מאוד למראה ומושלם גם להגשה באירוח וכמובן, אנחנו לא רוצים שתעבדו קשה ולכן כל מתכון יותר קל מהשני!

בין המתכונים יש לנו עוגת מוס פירות יער חלומית גם במראה וגם בטעם ויהיה לכם קשה להשאיר אותה לבד במקרר, עוגת גבינה פירות יער מפנקת וייחודית שכל ביס ממנה במרקם ענן, שייק פירות יער שנהיה גלידה מפנקת, עוגת גבינה קרה ללא אפייה, מעוטרת בקרם פירות יער ועוגת פירות יער עם טריק מדליק שכדאי להכיר!

1. עוגת מוס פירות יער חלומית – העוגה המושלמת לקיץ. עוגת מוס פירות יער קרה עשירה וטעימה. עוגה צבעונית ויפה, תכינו לה מקום במקרר – מתכון שחובה להכין!

מתכון עוגת מוס פירות יער

עוגת מוס פירות יער חלומית

קבלו מתכון פשוט וברור שחובה להכין! עוגה צבעונית ויפייפה, תכינו לה מקום במקרר!
באדיבות: אתי ממן

ציוד

  • תבנית אפייה בינונית
  • תבנית פס נירוסטה

מצרכים

  • ¼ כוס מים קרים
  • 2 כפות אבקת מוס בטעם פירות יער
  • 1 כף ג'לטין
  • 2 מיכל שמנת מתוקה 500 מ"ל
  • 3 חפיסות שוקולד לבן 300 גרם

מוס פירות יער טחונים:

  • ½ כפית ג'לטין
  • ½ כוס פירות יער
  • 1 חפיסה שוקולד לבן 100 גרם
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • 2 כפות מים קרים

מרכיבים להכנת הציפוי:

  • 1 כוס פירות יער
  • ג'לי שקוף 100 גרם

אופן הכנה

  • מערבבים ג'לטין עם מים קרים מניחים בצד.
  • ממיסים שוקולד לבן עם 250 גרם שמנת מתוקה.
  • מחממים במיקרו ג'לטין 10 שניות, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.
  • מקציפים 250 גרם שמנת מתוקה, אבקת מוס פירות יער לקצפת רכה במרקם יוגורט, ומערבבים עם השוקולד.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר כסף ומעל נייר אפייה, מניחים תבנית פס נירוסטה ומסדרים שקף.
  • יוצקים את התערובת, מקפיאים חצי שעה להתייצבות.

להכנת מוס פירות יער טחונים:

  • מערבבים ג'לטין עם מים קרים מניחים בצד.
  • ממיסים שוקולד לבן עם חצי מיכל שמנת מתוקה, ממיסים ג'לטין 10 שניות, מוסיפים לשוקולד ומערבבים.
  • מקציפים חצי מיכל שמנת מתוקה עם חצי כוס פירות יער טחונים במעבד מזון לקצפת רכה.
  • מוסיפים לשוקולד ומערבבים, יוצקים על המוס, ומקפיאים כ 5 שעות.

ציפוי פירות יער וג'לי:

  • מסדרים פירות יער על העוגה.
  • מכינים ג'לי לפי הוראות שמופיעות באריזה ויוצקים על העוגה.
  • מחזירים למקפיא עד 10 דקות לפני הגשה.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. עוגת גבינה עם פירות יער – עוגת גבינה עם פירות יער חגיגית ומדהימה, שמכינים בקערה אחת! עוגה מרעננת וכל ביס ממנה חלומי!

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה עם פירות יער

שילוב מדהים של מרקמים וטעמים תחתית פתי בר עם ציפוי שמנת חמוצה בתוספת פירות יער מגרים.
באדיבות: מור ויצמן

ציוד

  • תבנית 26

מצרכים

  • 1 שרוול פתי בר 250 גרם
  • 1 חבילה חמאה מומסת 100 גרם
  • 4 ביצים
  • 1 חבילה גבינה לבנה 750 גרם
  • 1 חבילה גבינת שמנת נפוליאון 250 גרם
  • 1 גביע שמנת חמוצה 200 מ"ל
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
  • ¾ כוס סוכר
  • גרידת לימון מלימון אחד
  • ½ לימון סחוט
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל 80 גרם

לציפוי שמנת:

  • 2 גביעי שמנת חמוצה 400 מ"ל
  • 4 כפות סוכר
  • ½ לימון סחוט

ציפוי פירות יער :

  • 1 חבילה מיקס פירות יער קפואים 300 גרם
  • אבקת סוכר 100 גרם
  • 1 כף קורנפלור
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף מים

אופן הכנה

  • נחמם תנור ל- 200 מעלות.
  • נטחן פתי בר ונוסיף את החמאה המומסת.
  • נערבב טוב ונשטח בתבנית 26, ונכניס בינתיים למקפיא.
  • נערבב את המצרכים לפי הסדר לתערובת חלקה.
  • נוציא את התבנית מהמקפיא ונשפוך את תערובת הגבינה.
  • נכניס לאפייה למשך 20 דקות 200 מעלות טורבו ולאחר מכן נוריד ל- 150 מעלות קו תחתון קו עליון למשך שעה.

להכנת ציפוי השמנת:

  • נערבב טוב את המצרכים לתערובת חלקה.
  • נוציא את העוגה מהתנור ונצפה את העוגה ונכניס שוב לתנור על חום של 180 מעלות למשך 7 דקות.
  • לאחר מכן נוציא את העוגה ונמתין עד שתהיה בטמפרטורת החדר ואז נכניס למקרר למשך לילה.

להכנת ציפוי פירות יער:

  • נשים את הפירות יער עם אבקת הסוכר במחבת עד שמתרכך.
  • נערבב בצד קורנפלור עם מים ולימון ונערבב היטב.
  • נשפוך על הפירות יער ונערבב קצת, נכבה את האש ונניח בצד להתקררות מוחלטת.
  • נשפוך את הרוטב על העוגה ניישר ונכניס שוב למקרר למשך שעתיים.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

3. שייק פירות יער בריא (שהופך בקלות לגלידה מהממת) – אחרי הליכה נמרצת, אימון ספורטיבי או סתם כי חם בחוץ חייבים להתרענן במשהו קליל, קרררר ומתוק.

שייק פירות יער

שייק פירות יער בריא (שהופך בקלות לגלידה מהממת)

מתכון מהמם וקליל של שייק פירות יער בריא וטעים, שבקלות יכול גם להפוך לגלידה מהממת ומרעננת, בטעם אוכמניות נהדר, בננה רכה, שבבי שקדים וקקאו, ומראה סגלגל יפהפה
כמות: 2 מנות
באדיבות: עידית מרום

מצרכים

לשייק:

  • בננה גדולה קפואה
  • ½ כוס אוכמניות כחולות
  • 1 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר

טופינג:

  • שבבי שקדים + זרעי צ׳יה (לתוספת של אומגה 3)
  • 1 כף גרנולה
  • מעט שבבי קקאו

אופן הכנה

  • מכניסים לבלנדר בננה, אוכמניות כחולות וחלב, טוחנים עד למרקם חלק ומוזגים לשתי קערות
  • מפזרים מעל את מרכיבי הטופינג. לגלידת פירות נפלאה משתמשים ברבע מכמות החלב ומקפיאים
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכוני קינוחים במרחק לחיצה אחת

4. עוגת גבינה קרה עם פירות יער – עוגת קרה ללא אפייה, עם פירות יער, שקל להכין ושתקצור מחמאות בלי סוף! עוגה חגיגית ומרשימה שאפשר להגיש באירוח!

עוגת גבינה קרה עם פירות יער

עוגת גבינה קרה עם פירות יער

עוגת גבינה קרה שנמסה בפה שתגרום לכם להתעלף מהביס הראשון!
באדיבות: סיון מרדי

ציוד

  • תבנית 24

מצרכים

לתחתית:

  • 150 גרם עוגיות פתי בר
  • 1 חבילה חמאה 100 גרם

שכבת הגבינה:

  • 1 חבילת שוקולד לבן 100 גרם
  • 25 גרם חמאה
  • ¼ כוס חלב
  • 2 גבינות מסקרפונה 500 גרם ביחד
  • 1 חבילת גבינה לבנה 5% 250 גרם
  • 1 חבילת פודינג וניל 80 גרם
  • 2 חבילות שמנת מתוקה 500 מ"ל
  • 1 כוס סוכר

שכבת הפירות יער:

  • 600 גרם פירות יער קפואים
  • 1 כוס כוס סוכר
  • 1 כוס מים

אופן הכנה

תחתית

  • נטחן את הפתי בר עם החמאה.
  • נשטח על התבנית שלנו.
  • נשים למקפיא ל-10 דקות.

שכבת הגבינה

  • נמיס את השוקולד עם החמאה והחלב במיקרו.
  • בקערה נפרדת נערבב יחד את המסקרפונה, גבינה לבנה, ופודינג וניל.
  • נקציף את השמנת מתוקה עם כוס סוכר ונעביר הכל לקערה עם הגבינות בתנועת קיפול.
  • אחרי זאת שמים למקפיא לשעה.

שכבת פירות יער

  • במטחנה נטחן את הפירות יער עם הסוכר והמים עד למרקם משחתי.
  • נוציא את העוגה מהמקפיא ונשפוך את הפירות יער על העוגה.
  • נחזיר למקפיא לחצי שעה.
  • לאחר מכן נניח על המרקם תערובת של פירות יער שלמים – ושוב למקפיא.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

5. עוגת פירות יער עם טריק מדליק – עוגת פירות יער ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ופרווה, מושלמת להגשה לצד כדור גלידה!

מתכון עוגת פירות יער

עוגת פירות יער עם טריק מדליק

עוגת פירות יער ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ופרווה שגם יוצאת עדינה, ריחנית וקצת חמצמצה
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

  • תבנית קפיץ מלבנית 12×31
  • כוס חד פעמית לשתייה קרה

מצרכים

  • קמח שקדים 150 גרם
  • 5 ביצים
  • 1 לימון לגרדת לימון ולמיץ לימון
  • 3 כפות שמן MCT / כל שמן אחר שבתזונה
  • 1 כוס ממתיק שאוהבים ומותר אין צורך לטחון
  • 1 כף תמצית וניל
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 1 כוס פירות יער קפואים שאוהבים

אופן הכנה

  • נפריד בין החלבונים לחלמונים.
  • נקציף את החלבון עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קציפה יציבה.
  • בקערה עם החלמונים נוסיף את יתר המרכבים למעט פירות היער תוך כדי שאנחנו מערבבים עד לקבלת תערובת אחיד.
  • נוסיף את פירות היער לתערובת ונשאיר מעט מפירות היער לקישוט מעל העוגה.
  • נוסיף 3/4 מכמות קציפת הביצים לתערובת ונערבב בתנועות קיפול עד להטמעה מלאה של הקציפה בתערובת.
  • נשמן תבנית קפיץ מלבנית 12×31 ס"מ (או כל תבנית מתאימה שיש ברשותכם).
  • נעביר את התערובת לתבנית ורק אז נוסיף מעל את יתר הקצפת שנותרה לנו לאורך התבנית.
  • נפזר את פירות היער ששמרנו לקישוט.
  • נחמם מראש תנור בטמפרטורה של 170 מעלות ונאפה למשך 30 דקות.
  • נוריד את הטמפרטורה לחום של 130 מעלות לעוד חצי שעה או עד להתייצבות העוגה.
  • נוציא את העוגה וניתן לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על אחד ממתכוני קינוחים באוסף? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements