עוגת גבינה נימוחה


עוגת גבינה אפויה גבוהה היא העוגה הכי אהובה וטעימה שיש, החלום של כולנו אבל משום מה לא כולם מצלחים להכין אותה. בפועל, כל אחד יכול להכין אותה, גם אנשים שאין להם רקע עשיר באפייה ואין שום סיבה שגם אתם לא תצליחו. אז כדי שתוכלו להכין עוגת גבינה שתרשים את המשפחה והאורחים, איגדנו לכם טיפים לעוגת גבינה אפויה שאם תאמצו אותם, תקבלו מחמאות רבות!
הטיפים נכתבו בקפדנות וכל טיפ יותר שימושי מהשני, ולאחר שבדקנו בעצמנו את הטיפים האלה, אנחנו יוכלים לומר שכל טיפ כאן שווה לעצת זהב! השתמשו בטיפים האלה ותהפכו מאנשים רגילים שאופים פה ושם למומחים אמיתיים באפיית עוגות גבינה!
אילו טיפים לעוגת גבינה מחכים לכם? החל מאחסון וטיפול נכון בגבינות ובחומרי הגלם, מידות נכונות של הקצפה וקיפולים, אפייה נכונה, וכאן גם תקבלו תשובה חד־משמעית לשאלה שתמיד עולה: האם מותר לפתוח את התנור בזמן האפייה או לא? רוצים לדעת עוד? זה הזמן לצלול ולקבל טיפים לעוגת גבינה!
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו לתפריט מתכונים חדש כל יום (וגם מתכונים בריאים)
📌1. סינון הגבינות:
יש לסנן את הגבינות במקרר, במשך לילה שלם לפני הכנת העוגה – הנוזלים שבגבינות " פוגעים" בתוצאה הסופית.
📌2. חומרי גלם
חשוב ביותר לוודא שחומרי הגלם בעת הכנת העוגה יהיו בטמפרוטורת החדר. לא לעבוד עם חומרי גלם שזה עתה יצאו מקירור.
אוסף מומלץ >> עוגה לשבת • 5 מתכונים לעוגות קלות ומיוחדות לשבת

📌3. איחוד חומרי הגלם:
יש לנפות את חומרי הגלם היבשים אל תוך המסה של הביצים והגבינות ולא להיפך.
📌4. קיפולים:
לאחר ניפוי חומרי הגלם היבשים יש לקפל את המסה בעדינות (בצורת המספר 8) ולא יותר מדי, וזאת כדי שהבלילה לא תיפול.
📌5. הקצפה:
חשוב לא להקציף יותר מדי. ככל מקציפים יותר, העוגה תיסדק, המסה תהיה נפוכה מאוד, אבל הקצפת יתר תגרום לעוגה לשקוע בסיום האפייה.

📌6. לפתוח או לא לפתוח את התנור בזמן האפייה?
אחד הטיפים לעוגת גבינה שתמיד שואלים – אז חשוב לא לפתוח את התנור ב־60 דקות הראשונות של האפייה! אחרת העוגה תיפול.

📌7. לפתוח או לא לפתוח את התנור בסיום האפייה?:
בסיום האפייה יש לדאוג להשאיר את התנור פתוח מעט, במשך כרבע שעה ולא לפתוח את התנור מיד בתום האפייה. לאחר מכן, יש להוציא את העוגה ולצנן.


למדתם והחכמתם? בואו נתרגל:

מצרכים
- 6 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר אפשר להפחית
- 750 גרם גבינה לבנה 9% או ½% לעוגה דיאטטית
- 1 שמנת חמוצה 15% 200 מ"ל
- מעט תמצית וניל
- 4 כפות קורנפלור
- 4 כפות פודינג וניל
- 1 כף חמאה מומסת
אופן הכנה
- בקערה נערבב את החלמונים, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, ותמצית וניל, ואז מוסיפים את הקורנפלור ופודינג ומערבבים.
- נוסיף גם את כף החמאה המומסת ושוב נערבב היטב
- מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר, ונקפל לבלילת הגבינות.
- נעביר לתבנית ונכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות, לאפייה של שעה ורבע בערך, עם תבנית מים בתחתית התנור.
- בסיום האפייה נכבה את התנור ונשאיר את העוגה בפנים עם דלת פתוחה כשעה. נכניס למקרר רק אחרי שהתקררה לגמרי
עוד עוגות גבינה? למה לא!





מקור: Shira Mark Alfasi | לעוד טיפים מוזמנים לעקוב: מרק – החוויה הקולינרית – סדנאות בישול, לפרטים צרו בקשר במייל [email protected] או בטלפון 055-989-4650