עוגת תפוחים ללא גלוטן בהכנה קלילה בקערה אחת תפסק לכם ביס ממכר. פינוק מתוק ונפלא ללא רגשות אשמה
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: ליאת דוד
המצרכים
2תפוחים חתוכים לקוביות(מה שאוהבים, אני השתמשתי בחרמון)
100גרם חמאה
2-3כפות סוויטאנגו
כפית קינמון
½2כוסות קמח שקדים
¼ כוסקמח קוקוס
4ביצים מידה L
כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
½כוסחצי מייפל טבעי(אפשר להחליף בסוויטאנגו ואז להוסיף כרבע עד חצי כוס שמנת מתוקה על מנת לאזן יבשים ונוזלים)
קמצוץ מלח
50גרם אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה
מלהיטים מחבת, ממיסים חמאה ומוסיפים סוויטאנגו ותפוחים. מנמיכים את גובה הלהבה ומערבבים את התפוחים עם החמאה.
ממשיכים לבשל את התפוחים עד לחצי ריכוך תוך ערבוב מפעם לפעם, מוסיפים את הקינמון ומערבבים, מסירים מהאש ומצננים לחלוטין
בקערה מניחים את כל הרכיבים היבשים (קמח שקדים, קמח קוקוס, קמצוץ מלח, אם משתמשים בסוויטאנגו אז גם אותו, אבקת אפייה אגוזים). מערבבים לתערובת אחידה
מוסיפים ביצים, מייפל (במידה ולא החלפנו לסוויטאנגו), ומערבבים כמעט לאיחוד (במידה והחלפנו לסוויטאנגו מוסיפים שמנת מתוקה מתחילים ברבע כוס ואם צריך מוסיפים עוד רבע)
מוסיפים את התפוחים עם כל החמאה שבמחבת ומקפלים לאיחוד מלא. משמנים תבנית שקעים, מניחים רק עד שלושת רבעי גובה של השקע ממסת התפוחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15-20 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים. מוציאים, מצננים וזוללים
הערות וטיפים
טיפ: הכנתם מאפינס? בפעם הבאה עם אותו מתכון תוכלו להכין עוגת תפוחים, רק לשים לב שתצטרכו לאפות יותר זמן, כ-30 עד 35 דקות תלוי בתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.