Go Back
עוגת תפוחים ללא גלוטן

עוגת תפוחים ללא גלוטן וסוכר לבן: אליפות של מעדן

עוגת תפוחים ללא גלוטן בהכנה קלילה בקערה אחת תפסק לכם ביס ממכר. פינוק מתוק ונפלא ללא רגשות אשמה
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: ליאת דוד

המצרכים

  • 2 תפוחים חתוכים לקוביות (מה שאוהבים, אני השתמשתי בחרמון)
  • 100 גרם חמאה
  • 2-3 כפות סוויטאנגו
  • כפית קינמון
  • ½2 כוסות קמח שקדים
  • ¼ כוס קמח קוקוס
  • 4 ביצים מידה L
  • כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
  • ½ כוס חצי מייפל טבעי (אפשר להחליף בסוויטאנגו ואז להוסיף כרבע עד חצי כוס שמנת מתוקה על מנת לאזן יבשים ונוזלים)
  • קמצוץ מלח
  • 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים

אופן ההכנה

  • מלהיטים מחבת, ממיסים חמאה ומוסיפים סוויטאנגו ותפוחים. מנמיכים את גובה הלהבה ומערבבים את התפוחים עם החמאה.
  • ממשיכים לבשל את התפוחים עד לחצי ריכוך תוך ערבוב מפעם לפעם, מוסיפים את הקינמון ומערבבים, מסירים מהאש ומצננים לחלוטין
  • בקערה מניחים את כל הרכיבים היבשים (קמח שקדים, קמח קוקוס, קמצוץ מלח, אם משתמשים בסוויטאנגו אז גם אותו, אבקת אפייה אגוזים). מערבבים לתערובת אחידה
  • מוסיפים ביצים, מייפל (במידה ולא החלפנו לסוויטאנגו), ומערבבים כמעט לאיחוד (במידה והחלפנו לסוויטאנגו מוסיפים שמנת מתוקה מתחילים ברבע כוס ואם צריך מוסיפים עוד רבע)
  • מוסיפים את התפוחים עם כל החמאה שבמחבת ומקפלים לאיחוד מלא. משמנים תבנית שקעים, מניחים רק עד שלושת רבעי גובה של השקע ממסת התפוחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15-20 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים. מוציאים, מצננים וזוללים

הערות וטיפים

טיפ: הכנתם מאפינס? בפעם הבאה עם אותו מתכון תוכלו להכין עוגת תפוחים, רק לשים לב שתצטרכו לאפות יותר זמן, כ-30 עד 35 דקות תלוי בתנור. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.