חתכו את עלי הכרובית הירוקים וזרקו לפח.
בדקו שהכרובית יושבת היטב במצב שטוח על התבנית, אם לא, חתכו מעט מתחתית גזע הכרובית ויישרו.
הכניסו את הכרובית בשלמותה לסיר עם מלא מים קרים (1 ס"מ מים מעל הכרובית).
מוסיפים כף מיץ לימון וכפית מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 7 דקות נוספות.
מסננים היטב במי ברז ונותנים לכרובית כמה דקות להתקרר ולהתייבש.
בקערה לערבב היטב את מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה.
מורחים היטב את הכרובית מלמטה ומלמעלה בעזרת הידיים.
מחממים תנור ל-200 מעלות .
מניחים את הכרובית על תבנית אפייה עם נייר אפייה ומכסים בנייר כסף.
אופים בתנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות למשך 25 דקות.
לאחר 25 דקות להוריד את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות, להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד 20-25 דקות עד להזהבה יפה (ממליצה בעזרת סכין חדה לבדוק שאכן הכרובית צלויה היטב, עם הסכין עוברת חלק הכרובית מוכנה).
הוציאו את הכרובית מהתנור ותנו לה להתקרר ולהתייצב בחזרה.