Go Back
מתכון כרובית בתנור

כרובית שלמה בתנור של סבתא לאה

מה קורה לכרובית שנמרחת ברוטב מושלם ונכנסת לתנור? היא הופכת לשנוש פריך ומחמם בטן, בפחות מ-5 דקות!
ציון 4 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 כרובית (שלמה ויפה)
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית מלח

לרוטב:

  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת שום או כפית שום גבישי
  • 1 כפית אבקת מרק בצל
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית פפריקה חריפה (אופציה לאוהבי החריף)
  • 4-5 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • חתכו את עלי הכרובית הירוקים וזרקו לפח.
  • בדקו שהכרובית יושבת היטב במצב שטוח על התבנית, אם לא, חתכו מעט מתחתית גזע הכרובית ויישרו.
  • הכניסו את הכרובית בשלמותה לסיר עם מלא מים קרים (1 ס"מ מים מעל הכרובית).
  • מוסיפים כף מיץ לימון וכפית מלח, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 7 דקות נוספות.
  • מסננים היטב במי ברז ונותנים לכרובית כמה דקות להתקרר ולהתייבש.
  • בקערה לערבב היטב את מרכיבי הרוטב לתערובת חלקה.
  • מורחים היטב את הכרובית מלמטה ומלמעלה בעזרת הידיים.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות .
  • מניחים את הכרובית על תבנית אפייה עם נייר אפייה ומכסים בנייר כסף.
  • אופים בתנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות למשך 25 דקות.
  • לאחר 25 דקות להוריד את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות, להסיר את נייר הכסף ולאפות עוד 20-25 דקות עד להזהבה יפה (ממליצה בעזרת סכין חדה לבדוק שאכן הכרובית צלויה היטב, עם הסכין עוברת חלק הכרובית מוכנה).
  • הוציאו את הכרובית מהתנור ותנו לה להתקרר ולהתייצב בחזרה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.