מתכון קרקרים בריאים עם גרעינים
אם אתם עדיין מאלה שרוכשים קרקרים, עצרו רגע, קחו כמה דקות ופנקו את עצמכם בגרסה ביתית נהדרת של קרקרים בריאים קלים שתמיד מצליחים.
ללא שמנים מזוככים, ללא סוכר, עשירים בחלבון ובסיבים תזונתיים, ומפוצצים בטעמים נהדרים וקריספיים של קמחים מעולים, תיבול עשיר ואגוזיות מופלאה של קצח, שומשום, גרעיני דלעת או חמנייה.
הכנה קלילה, אפייה קצרה והם ייצאו זהובים ופריכים ומושלמים כנשנוש "חטיפי" מפנק, כתחליף ללחם לארוחת בוקר או ערב, ו"לניגוב" טעים עם גבינות טובות, מתבלים וממרחים רכים…
למה באמת כדאי לכם: קרקרים בריאים
- גרסה ביתית נהדרת בהכנה קלה של קרקרים בריאים שתמיד מצליחים
- קנו בשבילם צנצנת גדולה ואטומה – מגיע להם מקום של כבוד אצלכם במטבח!
שורה תחתונה: מפוצצים בטעמים נהדרים וקריספיים של קמחים מעולים, תיבול עשיר ואגוזיות מופלאה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? קרקרים בריאים
מתכון קרקרים בריאים עם גרעינים
המצרכים
- ¼ כוס קמח עדשים כתומות
- ¼ כוס קמח כוסמת ירוקה
- ¼ כוס קמח קינואה
- ¼ כוס קמח כוסמין מלא
- 3 כפות שמן זית איכותי
- אבקת שום גבישי
- אבקת בצל טבעית
- מלח
- תוספים שאוהבים: גרעיני דלעת/גרעיני חמנייה/ שומשום/ קצח/זעתר/זרעי פשתן ועוד
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה 1/4 כוס מכל קמח + כל התבלינים, מוסיפים כוס וחצי מים פושרים ומערבבים שוב בעזרת מטרפה, עד שמתקבלת בלילה חלקה. משטחים את הבלילה היטב על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- זורים תוספים שאוהבים, מעבירים לתנור שחומם על 160 מעלית לאפייה של 10 דקות, מוציאים מהתנור ומסמנים ריבועים בעזרת גלגלת פיצה, מכניסים שוב לתנור ל-20 דקות או עד שהקרקרים זהובים ופריכים. ממתינים לקירור מלא ומעבירים לקופסא אטומה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
הצנצנת מתרוקנת? צריכים לחדש את מלאי הנשנושים הבריאים בבית? למה לא אמרתם.? קבלו עוד המלצות מצוינות שיעשו לכם טעים בפה…
מחפשים עוד נשנושים מושלמים. אל תפספסו!? הנה עוד שפע חטיפים טעימים וקלים מושלמים שמחכים לכם עכשיו באתר!