Go Back
מתכון עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה בחמש דקות

מתכון מהיר הכנה בחמש דקות בלבד, 2 קערות בלבד, ומאפה יפהפה אחד, יחיד ומיוחד.
ציון 3.42 על ידי 17 דירוגים
באדיבות: אורית לוי

ציוד

כוס חד פעמי לשתייה חמה
2 תבניות אינגליש קייק / תבנית עגולה קוטר 24

המצרכים

בקערה 1:

  • ¾ כוס שמן
  • 2 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס סוכר לבן
  • ½ כוס סוכר דמררה
  • 4 כפות מים / מיץ תפוזים
  • 3 ביצים
  • ¼ כפית תמצית וניל

בקערה 2:

  • 3 תפוחים (קלופים וחתוכים לקוביות קטנות)
  • 1 חופן צימוקים (לא חובה אבל מוסיף המון)
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף קינמון

אופן ההכנה

  • בקערה 1 לערבב שמן, קמח, סוכר לבן ודמררה, מים, ביצים ותמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
  • בקערה 2 לערבב את קוביות התפוחים עם הסוכר, הצימוקים והקינמון.
  • לשמן בספריי שמן שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה קוטר 24.
  • למזוג רבע מהבצק בתבנית וליישר.
  • למזוג חצי מהתפוחים ולהטמיע בתוך העיסה.
  • למזוג למעלה רבע מהעיסה (לא חייבת לכסות הכל, זה בסדר שהתפוחים מבצבצים מלמעלה).
  • כך לעשות גם בתבנית השנייה.
  • לפזר מעט קינמון טחון ולאפות שעה בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות.
  • לנעוץ קיסם ואם יוצא נקי להוציא מהתנור.
  • לחורר עם קיסם מעט ולמזוג מעט סירופ מייפל ולשטח עם מברשת או סכין.

הערות וטיפים

ניתן גם לקשט עם אבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.