לחם ללא גלוטן דל פחמימה
לחם ללא גלוטן אוורירי ומדהים זה שנמס בפה ומתאים לתזונה קיטוגנית.
הכי טעים שיצא לנו להכין – המרוץ אחרי הלחם המושלם מסתיים כאן עם לחם ללא גלוטן אוורירי ומדהים זה שנמס בפה ומתאים לתזונה קיטוגנית.
לחם ללא סוכר וללא גלוטן דל פחמימה שמפתיע אותי בכל פעם מחדש עם שלמות של טעם ומרקם.
ציוד
כוס חד פעמי שתיה קרה
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
- 2 כוסות קמח שקדים
- 1 כוס פשתן (טחון דק)
- ½ כוס פסיליום
- ¼ כוס שמן MCT / כל שמן שמותר
- 2 כוסות מים פושרים
- 5 ביצים
- 1 כף אבקת אפיה
- מלח (קורט)
לקישוט :
- שברי אגוזים / שקדים (לא חובה)
אופן ההכנה
- נפריד את הביצים חלמון בקערה וחלבון בקערה.
- לחלמונים נוסיף את כל המרכיבים למעט המלח ונערבב לתערובת אחידה.
- לאחר מכן נקציף את החלבון עם קמצוץ מלח ( לפי טעם) עד לקבלת קציפה לבנה יפה ויציבה.
- את הקציפה נוסיף לאט לתערובת בתנועות קיפול עדינות כדי לא לשבור את הקצפת.
- נניח בתבנית אינגליש קייק נייר אפיה נשמן מעט ונעביר את התערובת לתבנית נפזר מעל שברי אגוזים או שקדים.
- נחמם תנור ל 175 מעלות ונאפה למשך כ 30 דקות ו/או עד להזהבה עדינה.
- נכבה את התנור ונשאיר לעוד 20 דקות נוציא ונקרר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: לחם ללא גלוטן
מה זה פסיליום אפשר לראות תמונה? בבקשה תמונה כאן. |
הלחם יוצא דביק או יבש (כמו לחם רגיל)? ברוב המתכונים שיצא לי להכין התוצאה רטובה ופחות מתחברת לתוצאה כזו . את יכולה לראות בסרטון המסגרת קרספית והפנים אורירי וספוגי . דביק הוא לא טעים הוא כן. להגיד לך שזה יקלע לטעמך איני יכולה בסוף זה עניין של טעם לכן אני מנסה ווריאציות שונות ללחם כדי לתת אופציות לכמה שיותר אפשריות למרקמים וטעמים. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…
עוד מתכונים מעניינים באתר
צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר!
מקור: לחם ללא גלוטן מתכון מאת: שרית ברסקה