Go Back
+ servings
מאפה שמרים גבינה

מאפה שמרים גבינה ואוכמניות מתוק ואוורירי

מתכון מושלם של סינרול גבינה אוכמניות קטוגני ללא גלוטן וללא סוכר, נהדר לכל חג, שבת או אירוח חלבי
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
כמות 3 גלילות
באדיבות: המטבח של ליאת דוד

המצרכים

  • 600 גרם או 3 כוסות גבינת מוצרלה מגורדת
  • 3 כפות גדושות גבינת שמנת 30% (כ-60 גרם)
  • 280 גרם או שתי כוסות קמח שקדים (באותה כוס מידה של המוצרלה)
  • ביצה אחת מידה L
  • כף שטוחה פסיליום (כ-12 גרם)
  • כף שטוחה אבקת אפייה ללא אלומיניום (כ-8 גרם)
  • בזיליקום ואורגנו טריים (רק אם מכינים מילוי מלוח)

למלית גבינה מתוקה:

  • גביע גבינת שמנת (כאן השתמשנו בגבינת נפוליאון)
  • 30-50 גרם סוויטאנגו וניל (תלוי ברמת המתיקות האהובה עליכם)
  • אוכמניות למי שאוהב (כאן עשינו חצי עם, חצי בלי)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • קודם כל שימו לב, אם מכינים מילוי מלוח אז מכניסים לתוך הבצק מעט מלח + בזיליקום ואורגנו טרי או תערובת של עשבי תיבול יבשים. אם מכינים במלית מתוקה אז מכינים את הבצק כמו שהוא ללא תוספות כלל.
  • מתחילים בהכנת הבצק: מניחים את הגבינות בקערת זכוכית וממיסים יחד במיקרו כל דקה שלמה, מוציאים, מערבבים ושוב מחזירים למיקרו לעוד דקה. סה"כ כשלוש דקות (כל מיקרו והחום שלו)
  • מניחים את הגבינות עם כל החומרים בקערת המג'ימיקס וטוחנים לבצק (זה השלב להוסיף עשבי תיבול אם מכינים במליות מלוחות). מחלקים לשלושה כדורים שווים במשקלם, ופותחים כל בצק למלבן בין שני ניירות אפייה.

למלית:

  • מערבבים יחד לאיחוד את כל חומרי מלית הגבינה. אצלנו חלקנו אוהבים אוכמניות וחלקנו ממש לאף לכן הכנו חצי חצי. מורחים את מלית הגבינה על הבצק. אם אוהבים אוכמניות מפזרים מעל הגבינה ומגלגלים בעזרת נייר האפיה לגלילה.
  • עוטפים היטב ומעבירים למקפיא לחצי הקפאה, כשהגלילה חצי קפואה מוציאים מהמקפיא וחותכים למנות סינרול (שבלולים אישיים), מניחים בתבנית שקעים משומנת בחמאה, מעבירים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכ-20-22 דקות או עד השחמה, מוציאים מצננים ובזהירות מוציאים מתבנית השקעים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.