Go Back
מתכון בורקס תורכי

בורקס טורקי ללא גלוטן וללא סוכר (קיטוגני)

בורקס גבינה טורקי אסלי שמזכיר את הטעמים והריחות של סמטאות איסטנבול
ציון 3.75 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק :

  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות סומסום
  • 2 כפות שמן MCT
  • 1 כפית קסנטאן גאם
  • 4-5 כפות מים פושרים (עד לאחידות הבצק)
  • 1 כף חומץ תפוחים

למילוי:

  • 2 כפות גבינת שמנת 30%
  • ¼ כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1 כף גבינה בולגרית
  • 2 כפות גבינת גאודה מגורדת
  • תום עזים (לפי הטעם - לא חובה)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • מניחים בקערה את החומרים היבשים ומערבבים .
  • מוסיפים את המרכיבים הנוזליים ולשים עד לקבלת עיסה נוחה ולא דביקה.

להכנת המילוי:

  • מכניסים את כל הגבינות לקערה ומערבבים הכול למילוי אחיד, הוספתי גם תום עזים אבל לא חובה.

המשך הכנה:

  • יוצרים צורות עיגול חצי ירח או משלושים ממלאים אותם בגבינות מהדקים טוב טוב .
  • את הבורקסים מנחים בתבנית על נייר אפיה ומפזרים שומשום מלמעלה.
  • נכניס לתנור ונאפה על חום של 170 מעלות 25 דקות או עד להשחמה.

הערות וטיפים

  • הבצק מתאים גם לטבעונים אם מחליפים את המילוי במנגולד , פטריות ועוד.
  • טיפ חשוב ! בעבודה עם הבצק הזה יש להרטיב בעט את משטח העבודה במים ואת קצות האצבעות.
  • הבצק הזה טריקי וחשוב להיצמד להנחיות.
  • אני הכנתי עיגולים ביד (מעט רטובה לא נוטפת מים!) ואז שטחתי אותם לעיגולים אותם מילאתי בגבינות
  • קיפלתי לחצי ירח הידקתי טוב ועם מזלג עשיתי צורות בדפנות.
  • לשמור על המעטפת שלמה ללטף אותה עם ידיים לחות ליצור מרקם חלק ואז לפזר את הסומסום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.