| | | | | | |

עוגת גבינה בחושה שתמיד מצליחה (ללא סוכר)

עוגה מהממת, מנחמת, משמחת כל חיך ומושלמת להפסקה מרגיעה עם קפה משובח.
בהשראת: שרית ברסקה
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
מתכון עוגת גבינה

אפייה היא המון דברים. צורך לעטוף את הבית בניחוחות משכרים ומגרים, עיסוק נהדר שנחשב גם לתחום אמנותי בפני עצמו ותרפיה מנחמת לגוף ולנפש בימים של מתח, לחצים (וכן, כן, גם נפילות טילים…).

אז על רקע התקופה הקצת מתוחה, ורגע לפני חג השבועות השמח והכ"כ יפה – החלטנו היום לקחת לעצמנו פינוק מושלם לפה ולנשמה ולהכין עוגת גבינה שתמיד מצליחה, בלי נפילות, בלי מיקסר וסרבולים מיותרים, והכי חשוב – עוגת גבינה בחושה ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה, והכי הכי טעימה!

וגם ההכנה הקלה שלה מנחמת ממש, כי כל מה שצריך זה קערה אחת, ערבוב קצר של חמאת קקאו, קרם מסקרפונה ושמנת, גרידת לימון ואינסטנט וניל לארומה מושלמת, אפייה קצרצרה וציפוי ענוג של שתי שכבות קרם שמנת בניחוח מתקתק ומרקם קטיפתי חלומי, אחת בטעם וניל מהפנט והשנייה – בטעם קרמל עשיר בגוון מוקה משגע. התוצאה: עוגת גבינה מהממת, מנחמת, משמחת כל חיך ומושלמת להפסקה מרגיעה עם קפה משובח

ספר המתכונים של שרית ברסקה 

מתכון עוגת גבינה
צילום: שרית ברסקה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה בחושה שתמיד מצליחה (ללא סוכר)

עוגה מהממת, מנחמת, משמחת כל חיך ומושלמת להפסקה מרגיעה עם קפה משובח.
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית קוטר 20

המצרכים

  • חמאת קקאו (50 גרם )
  • 1 חבילה מסקרפונה 40% (250 גרם )
  • גרידת לימון (מלימון שלם)
  • 4 כפות ממתיק טחון דק (טחון דק)
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כפות אינסטנט וניל ללא סוכר וללא גלוטן
  • שמנת להקצפה 38% (110 מ"ל)
  • 4 ביצים

לציפוי העוגה:

  • שמנת להקצפה 38% (200 מ"ל)
  • 3 כפות אבקת סוכר סוויטאנגו
  • 3 כפות אינסטנט סוויטאנגו וניל
  • 2 כפות אניסנט סוויטאנגו קרמל (לא חובה)

אופן ההכנה

  • נמיס את החמאת קקאו במיקרוגל .
  • בקערה נשים את כל המרכיבים למעט הביצים ונערבב.
  • נוסיף את החמאת קקאו לתערובת ושוב נערבב עד להטמעה מלאה של כל המרכיבים.
  • נוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • נחמם תנור לטמפרטורה של 200 מעלות אפיה רגילה לא טורבו.
  • ניקח תבנית קוטר 20 נשמן אותה מעט עם חמאה ונניח נייר אפיה באפן שיהיה מעל גובה התבנית ועוטף את כל הדפנות.
  • נאפה למשך כחצי שעה או עד להשחמה של העוגה.
  • נוציא ונקרר חמש שעות לפחות בטמפרטורת החדר.

אופן הכנת הציפוי:

  • נקציף את השמנת הממתיק והאינסטנט ווניל.
  • נחלק את הקצפת ל-2.
  • החצי הראשון של הקצף נשאיר במרקם הטבעי - הווניל.
  • בחצי השני נוסיף 2 כפות של אינסטנט קרמל ונערבב עד לקבלת גוון מוקה אחיד (בהיר).
  • לאחר שהעוגה התקררה ממש נמרח את שכבת הקצפת במרקם הטבעי - הווניל ולאחר מכן שכבה של הקצפת עם הקרמל.
  • נכניס למקרר להתייצבות הציפוי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה

שרית תודה על המתכון אפשר להקפיא את העוגה?
אני נגד עוגות קפואות אבל זה אני שונאת את הטעם והמרקם נהרס.
הכנתי את העוגה עכשיו אבל לא נותר לי אינסטנט וניל לכן אעשה עם קרמל ושוקולד?
לא חייב אהובה היא טעימה גם בלי ציפוי אפשר לפזר אבקת סוכר ממתיק לפזר פירות יער כל דבר שיש לך ומותר טעים מאוד גם ככה.
מתכון עוגת גבינה
צילום: שרית ברסקה

 


הבמה כולה שלכם:

"צילמתי את העוגה שהכנתי והנה היא לפניכם!"
רבקה וגנר

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: עוגת גבינה מתכון מאת: שרית ברסקה

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.

 

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?