Go Back
מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה בחושה שתמיד מצליחה (ללא סוכר)

עוגה מהממת, מנחמת, משמחת כל חיך ומושלמת להפסקה מרגיעה עם קפה משובח.
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית קוטר 20

המצרכים

  • חמאת קקאו (50 גרם )
  • 1 חבילה מסקרפונה 40% (250 גרם )
  • גרידת לימון (מלימון שלם)
  • 4 כפות ממתיק טחון דק (טחון דק)
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כפות אינסטנט וניל ללא סוכר וללא גלוטן
  • שמנת להקצפה 38% (110 מ"ל)
  • 4 ביצים

לציפוי העוגה:

  • שמנת להקצפה 38% (200 מ"ל)
  • 3 כפות אבקת סוכר סוויטאנגו
  • 3 כפות אינסטנט סוויטאנגו וניל
  • 2 כפות אניסנט סוויטאנגו קרמל (לא חובה)

אופן ההכנה

  • נמיס את החמאת קקאו במיקרוגל .
  • בקערה נשים את כל המרכיבים למעט הביצים ונערבב.
  • נוסיף את החמאת קקאו לתערובת ושוב נערבב עד להטמעה מלאה של כל המרכיבים.
  • נוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • נחמם תנור לטמפרטורה של 200 מעלות אפיה רגילה לא טורבו.
  • ניקח תבנית קוטר 20 נשמן אותה מעט עם חמאה ונניח נייר אפיה באפן שיהיה מעל גובה התבנית ועוטף את כל הדפנות.
  • נאפה למשך כחצי שעה או עד להשחמה של העוגה.
  • נוציא ונקרר חמש שעות לפחות בטמפרטורת החדר.

אופן הכנת הציפוי:

  • נקציף את השמנת הממתיק והאינסטנט ווניל.
  • נחלק את הקצפת ל-2.
  • החצי הראשון של הקצף נשאיר במרקם הטבעי - הווניל.
  • בחצי השני נוסיף 2 כפות של אינסטנט קרמל ונערבב עד לקבלת גוון מוקה אחיד (בהיר).
  • לאחר שהעוגה התקררה ממש נמרח את שכבת הקצפת במרקם הטבעי - הווניל ולאחר מכן שכבה של הקצפת עם הקרמל.
  • נכניס למקרר להתייצבות הציפוי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.