עוגת גבינה בחושה שתמיד מצליחה (ללא סוכר)
אפייה היא המון דברים. צורך לעטוף את הבית בניחוחות משכרים ומגרים, עיסוק נהדר שנחשב גם לתחום אמנותי בפני עצמו ותרפיה מנחמת לגוף ולנפש בימים של מתח, לחצים (וכן, כן, גם נפילות טילים…).
אז על רקע התקופה הקצת מתוחה, ורגע לפני חג השבועות השמח והכ"כ יפה – החלטנו היום לקחת לעצמנו פינוק מושלם לפה ולנשמה ולהכין עוגת גבינה שתמיד מצליחה, בלי נפילות, בלי מיקסר וסרבולים מיותרים, והכי חשוב – עוגת גבינה בחושה ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה, והכי הכי טעימה!
וגם ההכנה הקלה שלה מנחמת ממש, כי כל מה שצריך זה קערה אחת, ערבוב קצר של חמאת קקאו, קרם מסקרפונה ושמנת, גרידת לימון ואינסטנט וניל לארומה מושלמת, אפייה קצרצרה וציפוי ענוג של שתי שכבות קרם שמנת בניחוח מתקתק ומרקם קטיפתי חלומי, אחת בטעם וניל מהפנט והשנייה – בטעם קרמל עשיר בגוון מוקה משגע. התוצאה: עוגת גבינה מהממת, מנחמת, משמחת כל חיך ומושלמת להפסקה מרגיעה עם קפה משובח
עוגת גבינה בחושה שתמיד מצליחה (ללא סוכר)
ציוד
המצרכים
- חמאת קקאו (50 גרם )
- 1 חבילה מסקרפונה 40% (250 גרם )
- גרידת לימון (מלימון שלם)
- 4 כפות ממתיק טחון דק (טחון דק)
- 1 כף תמצית וניל
- 3 כפות אינסטנט וניל ללא סוכר וללא גלוטן
- שמנת להקצפה 38% (110 מ"ל)
- 4 ביצים
לציפוי העוגה:
- שמנת להקצפה 38% (200 מ"ל)
- 3 כפות אבקת סוכר סוויטאנגו
- 3 כפות אינסטנט סוויטאנגו וניל
- 2 כפות אניסנט סוויטאנגו קרמל (לא חובה)
אופן ההכנה
- נמיס את החמאת קקאו במיקרוגל .
- בקערה נשים את כל המרכיבים למעט הביצים ונערבב.
- נוסיף את החמאת קקאו לתערובת ושוב נערבב עד להטמעה מלאה של כל המרכיבים.
- נוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- נחמם תנור לטמפרטורה של 200 מעלות אפיה רגילה לא טורבו.
- ניקח תבנית קוטר 20 נשמן אותה מעט עם חמאה ונניח נייר אפיה באפן שיהיה מעל גובה התבנית ועוטף את כל הדפנות.
- נאפה למשך כחצי שעה או עד להשחמה של העוגה.
- נוציא ונקרר חמש שעות לפחות בטמפרטורת החדר.
אופן הכנת הציפוי:
- נקציף את השמנת הממתיק והאינסטנט ווניל.
- נחלק את הקצפת ל-2.
- החצי הראשון של הקצף נשאיר במרקם הטבעי - הווניל.
- בחצי השני נוסיף 2 כפות של אינסטנט קרמל ונערבב עד לקבלת גוון מוקה אחיד (בהיר).
- לאחר שהעוגה התקררה ממש נמרח את שכבת הקצפת במרקם הטבעי - הווניל ולאחר מכן שכבה של הקצפת עם הקרמל.
- נכניס למקרר להתייצבות הציפוי.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה
שרית תודה על המתכון אפשר להקפיא את העוגה? אני נגד עוגות קפואות אבל זה אני שונאת את הטעם והמרקם נהרס. |
הכנתי את העוגה עכשיו אבל לא נותר לי אינסטנט וניל לכן אעשה עם קרמל ושוקולד? לא חייב אהובה היא טעימה גם בלי ציפוי אפשר לפזר אבקת סוכר ממתיק לפזר פירות יער כל דבר שיש לך ומותר טעים מאוד גם ככה. |
הבמה כולה שלכם:
"צילמתי את העוגה שהכנתי והנה היא לפניכם!"
רבקה וגנר
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוגת גבינה מתכון מאת: שרית ברסקה