מקלות בוריקיטס מהירים מלוחים ומושלמים
יש מתכונים לשבועות ויש מתכונים מעלפים לשבועות, יש בוריקיטס מהממים ויפים ויש מקלות בוריקיטס משגעים ומיוחדים.
אז לכבוד שבועות, החג הכי לבן וטעים בשנה, אנחנו מכינים היום מקלות בוריקיטס קצת אחרת, מהירים-מהירים, מלוחים ופריכים, ופשוט טעימים ומושלמים.
מקלות בוריקיטס במילוי גבינות מכינים בקלילות, המאפיינת את החג הזה, שלאחריה ייצאו לכם מהתנור מאפים אפויים יפהפיים, קראנ'ציים מבחוץ ונימוחים מבפנים, ממולאים בגבינה רכה, חמה וקטיפתית ומעוטרים בשומשום שחור לעונג טעמים עוצמתי עוד יותר.
ונכון, אנחנו אומנם מכינים מקלות בוריקיטס לכבוד שבועות, אבל תכלס הם מושלמים לכל ארוחה חלבית, אירוח מפנק ובוקר שבת טעים. אפשר לשמור אותם גם בהקפאה ולשלוף מתי שרק מתחשק, לצרף סלטים רעננים, ירקות חתוכים, ביצים קשות, זיתים ומלפפונים חמוצים, ולסדר לעצמכם ארוחה מושקעת וטעימה שתיקח לכם רק כמה דקות הכנה, בטח לא שבועות… ?
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מקלות בוריקיטס מהירים מלוחים ומושלמים
ציוד
המצרכים
- 3 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 ביצה (בגודל L)
- 1 כפית מלח
- 1 כפית אבקת שום גבישי
- 1 גביע יוגורט לא ממותק (200 מ"ל)
- חמאה רכה (50 גרם )
אופציונלי:
- חצי כפית צ'ילי גרוס
למילוי:
- 100 גרם בולגרית מעודנת
אופן ההכנה
אופן הכנת הבצק:
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה לשים את כל חומרי הבצק לאיחוד בלבד.
אופציונלי:
- לבצק מעט פיקנטי ניתן להוסיף חצי כפית צ'ילי גרוס.
המשך הכנה:
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח ופורסים למלבנים שווים וצרים.
- מניחים על כל מלבן לאורכו פס של בולגרית וסוגרים לצורת סיגר דק וצר.
- מורחים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום וקצח.
- אופים בתנור על חום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.
שאלות נפוצות: מקלות בוריקיטס
ניתן להקפאה? כן בהחלט. |
הבמה כולה שלכם:
"הרעיון עם השום גבישי בבצק, שידרג ברמות תודה על המתכון!"
צ'ציק חדוה
רק עוד דבר אחד אחרון!
שעת ערב, כל המשפחה בבית וכולם רעבים? לא להילחץ – אלא לדפדף!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- תפוחי אדמה בתנור מטריפים
- פשטידת תירס פרווה קלה
- מתכון פסטה עם רוטב עגבניות לפסטה
- מתכון לקציצות ברוטב של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכוני ארוחת ערב מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מקלות בוריקיטס מתכון מאת: ליטל אשואל
כמה מקלות זה יוצא?
היי טובה,
בין 8 ל-12, תלוי באיזה גודל את מכינה.
בהצלחה 🙂
אפשר להוריד את החמאה או להחליף במשו אחר?
תודה
היי,
אפשר להחליף למרגרינה מכל סוג או לשמן.
בהצלחה!