משה בתיבה - סירות תפוחי אדמה חלומיות
איך אנחנו אוהבים להפליג בים של טעמים נהדרים, לשוט עם אוכל מעולה, לצאת לקרוז חוויתי עם מנות מנחמות מצוינות… אם קלטתם שאנחנו משתמשים במילים "ימיות" שלוקחות אותנו ממש מעבר לאופק, לא טעיתם. כי היום אנחנו מכינים בקלילות סירות תפוחי אדמה במילוי בשר שיקחו אתכם למסע טעמים מופלא ועשיר.
מדובר במנה הכי מנצחת שיש, שמתאימה לכל יום חול, אבל גם לארוחת חג מיוחדת, ותקצור לכם המון מחמאות מכאן ועד…. הים!
אז מה יש לנו כאן? מתכון מושלם של סירות תפוחי אדמה רכות ומשגעות שמעליהן מלית בשר טחון עסיסי במיוחד ורוטב מושלם להעצמת עושר הטעמים. מקלפים ומטגנים, מתבלים ומערבבים, ממלאים ומבשלים, ותיכף ממש ישוטו לשולחן סירות יפהפיות ומפוארות במרקם רך ונימוח ובמראה מהפנט ומגרה בטירופים.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
משה בתיבה - סירות תפוחי אדמה חלומיות
ציוד
המצרכים
- 1 בצל (גדול)
- ½ קילו בשר טחון
- ½ צרור כוסברה
- 1 כף תבלין לקציצות / 1 כף ראס אל חנות
- 1 כף מלח
- ½ כפית פלפל לבן
- תפוחי אדמה קטנים ומקולפים
לרוטב:
- 4 כפות רסק עגבניות
- ¼ כוס שמן
- 1 כף מלח
- 3 שיני שום (כתוש)
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 עגבניות
- 5 שיני שום (קצוצות)
- ¾ כף פלפל שחור
- 1 כף מרק עוף
אופן ההכנה
- נקצוץ את הבצל והכוסברה במעבד מזון.
- נתבל ונערבב היטב יחד עם הבשר.
- נקלף את התפוחי אדמה ונבשל אותם בסיר עם מים למשך 1/2 שעה.
- נסמן עם סכין את גודל הגומחה ונרוקן עם כפית ליצירת גומחה בתפוח אדמה.
להכנת הרוטב והמשך הכנה:
- בסיר רחב נחמם את השמן בלהבה גדולה.
- נוסיף בצל קצוץ ונטגן.
- נוסיף עגבניות מקולפות וחתוכות ונטגן למשך דקה.
- נשים בסיר את שאר מרכיבי הרוטב נערבב היטב ונבשל למשך 3 דקות על אש גבוהה.
- ננמיך את הלהבה ללהבה בינונית.
- ניקח חופן בשר ונמלא את תפוחי האדמה ונניח ברוטב.
- את שאריות התפוחי אדמה שרוקנו נניח גם ברוטב ונבשל כשעה.
- בסיום הבישול נפזר מעל הכל כוסברה קצוצה.
שאלות נפוצות: סירות תפוחי אדמה
אפשר עם חזה עוף טחון? בהחלט. |
מושלם את לא מטגנת לפני הבישול? לא. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מטוגן? אפוי? מוקרם? אין על תפו"א!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: משה בתיבה מתכון מאת: סוניה לוי
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בקבוצתה סוניה מתכוניה – Sonya Matconya