צ'יבורקי - כיסונים עם בשר

צ'יבורקי, כיסוני בשר מהמטבח הגרוזיני, כיסוני בצק מטוגן שמכינים במהירות וללא התפחה! לנשנוש או מנה ראשונה משגעת!
יש מאכלים שקשה להישאר אדישים לידם ולא לאכול, צ'יבורקי זה אחד המאכלים האלה! כיסונים עם בשר שמפסיקים לאכול רק כשכבר לא נשאר מקום בכלל! כיסוני בצק גרוזינים ממולאים בשר, אחד המאכלים הכי ממכרים שיש.
קבלו מתכון אליפות, הישר מהמטבח הגרוזיני, שמכינים בקלות ובמהירות ופשוט כיף להגיש לאורחים או סתם כשמתחשק. ניתן למלא את הבצק גם במילויים אחרים כמו פירה עם פטריות ובצל או עם כל מילוי אחר שרוצים!



למה באמת כדאי לכם: צ'יבורקי
- כיסוני בשר משגעים שניתן למלא גם במילוי פירה עם פטריות או בצל
- אפשר להכין גרסה בריאה יותר ולאפות במקום לטגן!
- מתכון שמכינים בקלות, עם בצק נוח לעבודה וללא התפחה!
- מתכון משגע שאפשר להכין גם בגרסה כשרה לפסח!
שורה תחתונה: עד שלא טעמתם צ'יבורקי לא ידעתם מהי הנאה אמיתית! תכינו את המתכון ותבינו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

צ'יבורקי - כיסונים עם בשר
ציוד
המצרכים
בשר:
- ½ קילו בשר טחון
- 1 בצל (גדול)
- ¼1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- ½ כפית בהרט (או תבלין מעורב ירושלמי)
- ½ כפית פפריקה
לבצק:
- 3 כוסות קמח (בפסח להשתמש ב”קמח כרגיל")
- ¼1 כפיות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית מלח ( שטוחה)
אופן ההכנה
לבשר:
- נטגן בצל גדול קצוץ.
- נוסיף חצי קילו בשר טחון ולפורר עד שמאפיר.
- נוסיף כפית ורבע מלח כפית פלפל שחור חצי כפית בהרט או תבלין מעורב ירושלמי, חצי כפית פפריקה.
- נטגן עד שאין נוזלים והבשר מבריק משמן ולקרר.
לבצק:
- בקערה או במיקסר נשים 3 כוסות קמח.
- להוסיף כפית ורבע שמרים יבשים כפית סוכר נערבב ונוסיף כוס מים פושרים ורבע כוס שמן.
- נלוש 3 דקות ונוסיף כפית מלח שטוחה.
- נלוש ונוסיף מים בטיפות במידת הצורך עד שהבצק חלק נעים וגמיש.
- נעשה כדור מהבצק ונלטף אותו בטיפונת שמן.
- נניח מגבת עלייו לרבע שעה.
- ניקח חתיכת בצק בגודל יותר קטן מפינג פונג מי ששוקלת אז 30 גרם כל חתיכה נרדד למיני פיתה העיקר שיהיה דק מאוד.
- נמלא בכף מהבשר נסגור לחצי ירח נהדק עם מזלג את השוליים ונטגן בשמן חצי עמוק משני הצדדים.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: צ'יבורקי כיסונים עם בשר
איך הופכים את המתכון לכשר לפסח? להשתמש ב"קמח כרגיל" – הנה תמונה של המוצר לחצו כאן. |
אפשר להשתמש בקמח עם שמרים של אסם? כן. |
אפשר למלות משהו אחר פרט לבשר? תמלאי בפירה עם פטריות או עם בצל. |
אפשר גם לאפות אותם בתנור? כן, רק אחרי המילוי תתפיחי חצי שעה ותמרחי ביצה ואז תאפי. |
אם לא צרך התפחה למה צריך שמרים? הבצק יהיה אבן בלי שמרים. |
הבמה כולה שלכם:
צ'יבורקי כיסונים עם בשר


"קומו להכין את הצ'יבורקי של מלי!!!
איך טעיםםםם!"
מזלי ששון

"איך אפשר בלי משהו של מלי מאירוב??? צ'יבורקי עם בשר!"
עדי הררי

"מתכון מושלם תודה לך אלופה כל מתכון מצליח!"
אלינה אברהמי

"וואי כל כך מגרה!"
חגית קלדס

"צ'יבורקי בהשראת מלי מאירוב!"
רוזי סאסי
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
שלום
כמה יחידות יוצא
היי סימה!
יוצא בערך 30, פלוס מינוס.
בהצלחה 🙂
הכנתי עם מלית אחרת, הבצק מושלם! הכי טעים יצא לי להכין עד היום! המתכון אכן ישמש אותי בפעמים הבאות שאכין. תודה רבה!!
שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
יצא מאוד טעים אפילו יותר מהצ'יבוריק שאני אוכלת במסעדה הבוכרית תודה
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
חג שמח ושנה טובה, האם אפשר להקפיא לפני הטיגון?
האם אפשר להכין ולהקפיא לא מטוגן
היי עפרה,
אכן כן, בהצלחה 🙂