Go Back
בורקס ספידי

בורקס מבצק ספידי חלומי

אפייה קצרה בתנור ואת הנינוחות יחליף טעם מושלם של בורקס מנחם וחם בפריכות מטריפה.
ציון 4.36 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: אילנה לוי

ציוד

כוס חד פעמי חמה
סיר
פומפייה
מחבת

המצרכים

המילוי:

  • 4 תפוחי אדמה (בגודל בינוני עם קליפה)
  • ¼ כפית מלח (לתפוח אדמה + חצי כפית לפטריות)
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס (לתפוח אדמה + חצי כפית לפטריות)
  • 1 בצל (קצוץ)
  • פטריות (קצוצות)
  • אגוז מוסקט (מגורד)

לבצק:

  • ½3 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס מים חמים
  • ¾ כוס שמן

מעל הבצק:

  • 1 ביצה (טרופה)
  • שומשום (לפיזור)

אופן ההכנה

להכנת המילוי:

  • לבשל עד ריכוך בסיר עם מים 4 תפוחי אדמה בגודל בינוני עם קליפה. לקרר, לקלף ולגרד על פומפייה גסה.
  • להוסיף רבע כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור גרוס.
  • במחבת עם מעט שמן לטגן בצל קצוץ עד הזהבה יפה.
  • להוסיף פטריות קצוצות דק מקופסה או טריות ולהוסיף לבצל.
  • לתבל בחצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס ומעט אגוז מוסקט מגורד.
  • להמשיך לאדות עוד כ - 4 דקות תוך כדי ערבוב.
  • לקרר את התערובת ולהוסיף לתפוחי אדמה ולערבב היטב.

להכנת הבצק:

  • נכניס לקערה 3.5 כוסות קמח, כפית מלח, כוס מים חמים, 3/4 כוס שמן. ונלוש עד איחוד.
  • נחלק את הבצק ל - 3 חלקים. כל חלק לגלגל לגליל ולחתוך פרוסות בעובי 3 ס"מ.
  • נרדד כל פרוסה לעיגול קטן, ונמלא בתערובת ונסגור בצביטות או במזלג.
  • נמרח ביצה טרופה ונפזר שומשום.
  • לאפות ב - 180 מעלות בטורבו כ - 20 דקות או עד שהם מזהיבים יפה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.