עוגת שוקולד פירורים מעולה
עוגת שוקולד פירורים מעולה – אחת העוגות האהבות עלינו!
שוקולד טעים עם בצק מדהים שאותו אפשר להכין גם עם ריבת תות.
זה פשוט מתכון מנצח. מומלץ בחום!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
לבצק פירורים:
- 3 כוסות קמח
- ¾ כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כוס שמן
לשכבת השוקולד:
- 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
- 2 כפות קקאו
- ¼ כוס מים
- ¼ כוס שמן
- 1 כפית נס קפה
- ¼ כוס סוכר
- 3 ביצים
אופן ההכנה
לבצק פירורים:
- נערבב את הבצק ביד עד שנוצרים פירורים.
- נשטח 3/4 מהבצק על תבנית אלומיניום מרובעת.
- את הרבע שנותר נשמור על מנת לפזר מעל השוקולד.
לשכבת השוקולד:
- נמיס במיקרו לשלוש דקות את החומרים של השוקולד (בלי הביצים) עד שנמס לחלוטין והתערובת חלקה.
- נוסיף בהדרגה את הביצים אחת אחת ונערבב היטב.
- נשפוך על הבצק.
המשך הכנה:
- מהבצק שנותר לפורר פירורים ולפזר מעל השוקולד.
- נאפה בתנור על חום של 180 למשך כ-30 דקות.
- לאחר שמתקרר לחתוך לריבועים ולשמור בתוך קופסא אטומה.
הערות וטיפים
לאירוח: לסדר את הריבועי שוקולד בתוך מנז׳טים ולהניח על מגש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד פירורים
אופים את הבצק לפני ששמים המילוי? כמו שרשמתי ישנם 3 שלבים בסה"כ: בצק, שוקולד ובצק, רק אחרי שמסיימים זה נכנס לתנור, הכל יחד. |
אפשר עם ריבה? ריבה מעולה עם זה! (אם ממלאים בריבה והיא דחוסה מעט להוסיף מים חמים שתהייה יותר נוזלית). |
אם עושים עם הריבה גם לערבב את זה עם ביצים? עם הריבה איך שהיא. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת שוקולד פירורים מתכון מאת: Tal Gerber
האם לא צריך 200 גרם שוקולד ? כי 100 גרם נראה לי מעט. בכל במתכונים האחרים ראיתי שמשתמשים ב' 200 גרם שוקולד
100 גרם מספיקים במתכון הספיציפי הזה, בהצלחה ובתיאבון!
האם צריך מיקסר לבצק או בידיים?
לערבב בידיים ללא צורך במיקסר, בהצלחה ובתיאבון!