עוגת טחינה ושומשום בחושה (ללא סוכר)
עוגת טחינה – מכירים את הביטוי ניגודים משלימים? זה בדיוק מה שיקרה לכם כשתכינו את המתכון המושלם הזה של עוגת חלבה בחושה פרווה עם ציפוי אגוזי מלך וקרמל.
ולמה ניגוד? כי ככל שהיא יותר טעימה ומהממת ביופייה, כך היא יותר פשוטה וקלה להכנה. פשוט מערבבים, אופים ומכינים קפה ליד…
ומה יש בשלמות הזאת? עוגת חלבה בחושה בציפוי אגוזי מלך וקרמל, ספוגית עסיסית וטעימה, נטולת סוכר וגלוטן ודלת פחמימה, שופעת כל טוב של שומשום טחון, קמח שקדים, טחינה עשירה, וניל ארומטי וציפוי מענג של אגוזי מלך וסוכר חום שיוצרים יחד רכות ועסיסיות מושלמות.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת טחינה ושומשום בחושה (ללא סוכר)
ציוד
המצרכים
- שומשום (50 גרם - טחון דק )
- קמח שקדים (100 גרם )
- 2 כפות טחינה (+ כפית)
- 3 כפות ממתיק (טחון דק)
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף אבקת אפיה
- 2 כפות שמן MCT / כל שמן שמותר
- מים (100 מ"ל)
לציפוי:
- אגוזי מלך (חתוכים גס)
- 2 כפות סוכר חום (של סוויטנגו)
אופן ההכנה
- נניח בקערה את כל המרכיבים היבשים ואז את הנוזליים ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
- נשמן תבנית אינגליש קייק ונעביר את התערובת לתבנית.
- נפזר מעל הבלילה את האגוזים ואת הסוכר חום.
- נאפה בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות למשך 35 דקות או עד להזהבה של העוגה.
שאלות נפוצות: עוגת טחינה
איפה החלבה? חלבה מכינים המרכיבים נמצאים בעוגה. |
למה הכוונה ממתיק טחון סוכרזית לטחון? פחות רצוי סוכרזית . |
מאיפה משיגים סום סום טחון דק? אם יש לי סומסום רגיל כעת יש לי מה לעשות אתו? אני טחנתי את השומשום במטחנת קפה וגם את הסוכר. |
הבמה כולה שלכם:
"כל פעם מחדש יש דרישה לאותה העוגה בדיוק!"
עדי בן הרוש
"הכנתי ויצאה נהדר, רכה ועסיסית,
הבן שלי היה מרוצה ומאושר שקיבל עוגת קרם, ממש כמו כולם!"
עדי בן הרוש
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…
עוד מתכונים מעניינים באתר
צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר!