ללחם לא גלוטן שתמיד מצליח
דל פחמימות. ללא גלוטן. מתאים לפסח: לחם קיטו מושלם שמשלב קמח של שקדים, שבאופן מפתיע יוצא טעים ומשביע עם מרקם חלומי שיעשה לכם תיאבון לאכול עוד ועוד.
חשוב לא לוותר על הפסיליום – אלה סיבים ש”קושרים” את כל המרכיבים פה כי אין לנו גלוטן. אפשר לקנות בחנויות טבע.
לחם ללא גלוטן שמתאים לאנשים שרוצים לאכול יותר בריא, פחות סוכר וקמח וגם, כן, לרזות! מכינים בקלי קלות ובעיניים חצי עצומות.
"אחרי לא מעט ניסיונות בהכנת לחם ללא גלוטן, ללא סוכר וללא שמרים, שיתאים לכל הטעמים והמטעמים,
נמצא המתכון המיוחל… לחם קיטו, ללא גלוטן וגם טבעוני… טעים ובריא.
תודה ל- Suzi Solomon על המתכון.!"
אתי ברגר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ללחם לא גלוטן שתמיד מצליח
ציוד
המצרכים
- 1 כוס קמח שקדים
- 1 כוס קמח גרעיני דלעת
- 1 כוס קמח קוקוס
- ⅓ כוס פסליום (טחון)
- ¼ כוס זרעי צ'יה
- 1 כף אבקת אפיה
- 1 כפית מלח
- 2 כוסות מים
- 2 כפות שמן זרעי ענבים / שמן זית
- 1 כפית חומץ תפוחים
- קמח דלעת (לפיזור)
אופן ההכנה
- להכניס בתחילה את היבשים לקערה ולערבב היטב.
- להוסיף את הנוזלים וללוש היטב.
- לפזר קמח דלעת ולעצב ללחם.
- להרטיב במים בתוך התבנית למנוע גבישים.
- לפזר מעל גרעינים.
- לאפות בתנור על חום של 200 מעלות למשך 60 דקות.
שאלות נפוצות: לחם ללא גלוטן
כמה בערך גרעינים זה כוס קמח? שימי לב, צריך יותר מכוס אחת של קמח גרעיני דלעת… לבצק ולפיזור. אני טוחנת אריזה של 300 גרם משתמשת ואת השאר מקפיאה לשימוש הבא. |
מה זה קמח דלעת? קמח גרעיני דלעת – ניתן לטחון או לרכוש בחנות טבע. אני טוחנת. |
מה אפשר במקום קמח גרעיני דלעת ? לא ניסיתי. את יכולה לנסות לוותר על זה ולהוסיף קמח שקדים במקום. |
מה זה 1/3 כוס פסליום טחון? פסיליום עשוי מקליפות וזרעים של צמח הלחך, שנקרא גם פלטאנגו. ידוע כצמח מרפא, טוב למערכת העיכול ולהורדת כולסטרול אבל רצוי מאוד להתייעץ עם רופא אם הוא מתאים לך. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על לחם ללא גלוטן זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!
מקור: לחם ללא גלוטן מתכון מאת: Suzi Solomon, שיתוף המתכון: Eti Berger