| | | | | | |

אצבעות אגוזים ושוקולד טבעוניות (כשל"פ וללא גלוטן)

אצבעות אגוזים ושוקולד טבעוניות, כשרות לפסח, נטולות גלוטן וסוכר וגם פרווה, שיפנקו את כווווולם בביס חלומי מתוק
בהשראת: ליאת דוד‎
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
אצבעות אגוזים ושוקולד

מתכון אחד מנצח שעונה על כל הדרישות ויפנק את כווווולם בטעם שוקולדי מושלם. קבלו אותן במחיאות כפיים סוערות – אצבעות אגוזים ושוקולד טבעוניות, כשרות לפסח, נטולות גלוטן וסוכר וגם פרווה! יש מושלם מזה?

כשאנחנו מארחים מכל הלב, אם זה לארוחת שבת חגיגית או לערב חג מיוחד, תמיד אנחנו רוצים שכל האורחים יהיו מרוצים ושלכולם יהיו על השולחן מגוון מנות שיהיו להן טעימות ומענגות. כך, אירוח מוצלח צריך להתחשב גם בצמחונים וגם בילדים, גם בטבעונים וגם ברגישים לגלוטן.

כל זה נכון עוד יותר כשמדובר בקינוח, כי תמיד נרצה שכולם יסיימו את הארוחה עם טעם מתוק בפה, בטח אם מדובר בערב ליל הסדר וגם צריך משהו מענג שגם יהיה כשר לפסח.

אז מה יש לנו כאן – קינוח מפנק ועשיר בטירוף של אצבעות אגוזים ושוקולד, עמוס באגוזי פקאן, שקדים, פיסטוקים, חמוציות לקראנצ'יות מענגת, העטופים בקקאו, מייפל וקוקוס בניחוח משגע.

קולים קלות את האגוזים, מערבבים קצרות, מקפיאים, חותכים לאצבעות ו…מלקקים את האצבעות עם חטיף שוקולדי ממכר שכשטועמים ממנו אצבע אחת, כבר רוצים לזלול את כל היד..

ספר המתכונים של ליאת דוד

אצבעות אגוזים ושוקולד
צילום: ליאת דוד

למה באמת כדאי לכם: אצבעות אגוזים ושוקולד

 

  • מתכון אחד מנצח שיפנק את כווווולם בטעם שוקולדי מושלם של אצבעות אגוזים ושוקולד טבעוניות
  • גם כשרות לפסח, גם נטולות גלוטן וסוכר וגם פרווה! יש מושלם מאשר אצבעות אגוזים ושוקולד טבעוניות שישאירו תמיד טעם של עוד?
  • קינוח עשיר בטירוף של אצבעות אגוזים ושוקולד, עמוס באגוזי פקאן, שקדים, פיסטוקים, חמוציות לקראנצ'יות מענגת ועטופים בקקאו, מייפל וקוקוס בניחוח משגע.

שורה תחתונה: חטיף שוקולדי ממכר שכשטועמים ממנו אצבע אחת, כבר רוצים לזלול את כל היד…

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? אצבעות אגוזים ושוקולד – כל השלבים בתמונות

אצבעות אגוזים ושוקולד
מוסיפים את כל האגוזים וצולים קלות תוך ערבוב. צילום: ליאת דוד
אצבעות אגוזים ושוקולד
מניחים את שמן הקוקוס המומס. צילום: ליאת דוד
אצבעות אגוזים ושוקולד
מוסיפים אבקת קקאו. צילום: ליאת דוד
אצבעות אגוזים ושוקולד
מוסיפים חלב שקדים/סויה. צילום: ליאת דוד
אצבעות אגוזים ושוקולד
מוסיפים סירופ מייפל. צילום: ליאת דוד
אצבעות אגוזים ושוקולד
מערבלים עם מטרפה ידנית לתערובת חלקה ואחידה ללא גושים. צילום: ליאת דוד
אצבעות אגוזים ושוקולד
מוסיפים את האגוזים הקלויים, החמוציות והקוקוס הטחון אל קערת הרוטב. צילום: ליאת דוד
אצבעות אגוזים ושוקולד
מערבבים לציפוי מלא של כל הרכיבים. צילום: ליאת דוד
אצבעות אגוזים ושוקולד
יוצקים את המסה אל התבנית המוכנה. צילום: ליאת דוד
אצבעות אגוזים ושוקולד
מערבבים היטב. צילום: ליאת דוד
אצבעות אגוזים ושוקולד
משטחים ומהדקים היטב אל תחתית התבנית. צילום: ליאת דוד
אצבעות אגוזים ושוקולד
מכניסים למקפיא למשך כחצי שעה-ארבעים דקות, מוציאים ופורסים אצבעות. צילום: ליאת דוד

 

אצבעות אגוזים ושוקולד

אצבעות אגוזים ושוקולד טבעוניות (כשל"פ וללא גלוטן)

אצבעות אגוזים ושוקולד טבעוניות, כשרות לפסח, נטולות גלוטן וסוכר וגם פרווה, שיפנקו את כווווולם בביס חלומי מתוק
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: ליאת דוד‎

המצרכים

  • 70 גרם אגוזי פקאן (טבעיים)
  • 70 גרם שקדים (טבעיים)
  • 50 גרם פיסטוקים (טבעיים)
  • 50 גרם חמוציות מיובשות ( ללא סוכר)
  • 50 גרם קוקוס טחון טבעי
  • 40 גרם אבקת קקאו (בערך 1/2 כוס)
  • 3-4 כפות מייפל טבעי
  • 2 כפות חלב שקדים (או סויה)
  • 200 גרם שמן קוקוס (מומס)

אופן ההכנה

  • בזמן הצלייה מכינים את רוטב השוקולד: מניחים את שמן הקוקוס המומס, אבקת הקקאו, חלב השקדים/סויה וסירופ המייפל בקערה, שתכיל את האגוזים בהמשך, ומערבלים עם מטרפה ידנית לתערובת חלקה ואחידה ללא גושים.
  • מרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית קטנה כמו זו של אינגליש קייק נמוכה, מוסיפים את האגוזים הקלויים, החמוציות והקוקוס הטחון אל קערת הרוטב ומערבבים לציפוי מלא של כל הרכיבים.
  • יוצקים את המסה אל התבנית המוכנה (בשלב זה שמן הקוקוס מעט מתקשה וזה בסדר) משטחים ומהדקים היטב אל תחתית התבנית.
  • מכניסים למקפיא למשך כחצי שעה-ארבעים דקות, מוציאים ופורסים אצבעות. עד להגשה שומרים במקרר או במקפיא בקופסא אטומה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

 

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?