Go Back
אצבעות אגוזים ושוקולד

אצבעות אגוזים ושוקולד טבעוניות (כשל"פ וללא גלוטן)

אצבעות אגוזים ושוקולד טבעוניות, כשרות לפסח, נטולות גלוטן וסוכר וגם פרווה, שיפנקו את כווווולם בביס חלומי מתוק
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: ליאת דוד‎

המצרכים

  • 70 גרם אגוזי פקאן (טבעיים)
  • 70 גרם שקדים (טבעיים)
  • 50 גרם פיסטוקים (טבעיים)
  • 50 גרם חמוציות מיובשות ( ללא סוכר)
  • 50 גרם קוקוס טחון טבעי
  • 40 גרם אבקת קקאו (בערך 1/2 כוס)
  • 3-4 כפות מייפל טבעי
  • 2 כפות חלב שקדים (או סויה)
  • 200 גרם שמן קוקוס (מומס)

אופן ההכנה

  • בזמן הצלייה מכינים את רוטב השוקולד: מניחים את שמן הקוקוס המומס, אבקת הקקאו, חלב השקדים/סויה וסירופ המייפל בקערה, שתכיל את האגוזים בהמשך, ומערבלים עם מטרפה ידנית לתערובת חלקה ואחידה ללא גושים.
  • מרפדים בנייר אפייה תבנית מלבנית קטנה כמו זו של אינגליש קייק נמוכה, מוסיפים את האגוזים הקלויים, החמוציות והקוקוס הטחון אל קערת הרוטב ומערבבים לציפוי מלא של כל הרכיבים.
  • יוצקים את המסה אל התבנית המוכנה (בשלב זה שמן הקוקוס מעט מתקשה וזה בסדר) משטחים ומהדקים היטב אל תחתית התבנית.
  • מכניסים למקפיא למשך כחצי שעה-ארבעים דקות, מוציאים ופורסים אצבעות. עד להגשה שומרים במקרר או במקפיא בקופסא אטומה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.