לחם כוסמין עם אגוזים וחמוציות
מתכון ללחם כוסמין מיוחד ומענג שתמיד טוב שיש בבית לנשנוש מפנק במיוחד. איך שטועמים ביס ראשון תמצאו את עצמכם מכינים כל שבת בקביעות!
לחם כוסמין משגע הכי קל להכנה שכל בשלן מתחיל יכול להכין בעיניים חצי עצומות. תמיד מתקבל ברכות ואווריריות נפלאת עם טעם כל כך נדיר ומרקם חלומי המשודרג בהמון אגוזים וחמוציות מעל.
לחם מושלם שיבוא מצוין עם כל ממרח של גבינה טובה או לצד סלט גדול שעושה חשק רק לזלול ולזלול. תמיד תרצו עוד ביס קטנטן.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
לחם כוסמין עם אגוזים וחמוציות
ציוד
המצרכים
- ½ קילו קמח כוסמין
- 1 כף שמרים
- 2 כפות סילן
- 1 כוס שיבולת שועל
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס אגוזים (קצוצים גס)
- 1 כוס חמוציות
- ½1 כוסות מים פושרים
- ½ כף מלח
אופן ההכנה
- נכניס לקערה חצי קילו קמח כוסמין, כף אחת שמרים, חצי כף מלח, שתי כפות סילן, כוס שיבולת שועל, שתי כפות שמן זית, כוס אגוזים קצוצים גס, כוס חמוציות, כוס וחצי מים פושרים - ונלוש בערך כעשר דקות עד לקבלת בצק אחיד.
- אם יבש נוסיף עוד קצת מים נכסה ונשאיר לתפיחה כשעה עד שעה וחצי.
- לאחר מכן נלוש את הבצק מעט, ניצור צורה של כיכר לחם ונכניס לתבנית אינגליש קייק ממתכת משומנת.
- נכסה ונניח להתפחה עוד חצי שעה.
- נאפה בתנור על חום של 180 מעלות כחצי שעה - ארבעים דקות עד להשחמה.
שאלות נפוצות: לחם כוסמין
האם הלחם מכוסמין לבן או מלא? כוסמין לבן. |
האם הבצק אמור להיות דביק או דחוס? דביק. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על לחם כוסמין זה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!
מקור: לחם כוסמין מתכון מאת: אורה שמואלי