קציצות ירק בתנור אפויות עם מנגולד
קציצות ירק בתנור – בואו נדבר רגע על לביבות ירק אפויות. למרות ההנחה הרווחת הן מעולות לא רק לצמחונים ולא רק למי שאוהב את האוכל שלו בריא, טרי ועסיסי, אלא שלביבות ירק מושלמות לכל מי שאוהב לאכול טוב וטעים, להכין לעצמו מנה אליפות בקלות, וליהנות ממנהגם לארוחת צהריים מזינה וגם לארוחת ערב קלילה.
היום אנחנו מכינים קציצות ירק בתנור / קציצות מנגולד ללא גלוטן ועם קמח שקדים עשיר, שמכילות שילוב מושלם של מנגולד, כרישה, תפוח אדמה, גזר בצל סגול ומלא עלים טריים ורעננים של פטרוזיליה, כוסברה וסלרי.
לביבות ירק בתנור קוצצים, מערבבים, מקצצים ואופים, ומגישים בליווי סלט ירקות מרענן, גבינות קשות או אנטיפסטי של עיגולי בטטה וחצילים אפויים בתנור. מנה אליפות מלאה בבריאות בשיא הקלילות
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
קציצות ירק אפויות
קציצות ירק בתנור אפויות עם מנגולד
ציוד
המצרכים
- 2-3 צרורות מנגולד
- 1 כרישה (החלק הלבן ומעט מהחלק הירוק בהיר)
- 1 תפוח אדמה (מגורד)
- 2 גזרים (קלופים ומגורדים)
- 1 בצל סגול (בינוני קצוץ דק)
- ½ צרור פטרוזיליה (עלים, ומעט מהגבעולים)
- ½ צרור כוסברה (עלים, ומעט מהגבעולים)
- 3 גבעולי סלרי
- 5 כפות קמח שקדים
- 1 כפית גדושה אבקת אפיה (ללא אלומיניום)
- 4 ביצים
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כורכום
- מלח הימלאיה ורוד (קורט)
- פלפל שחור גרוס (מעט)
אופן ההכנה
- את המנגולד שוטפים היטב, מסירים את החלק הלבן הקשה ומשאירים רק קצת ממנו.
- מניחים בתוך סיר גבוה מוסיפים לסיר גם את עיגולי הכרישה.
- ממלאים במים מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך.
- מעבירים למסננת ומניחים על הסיר שיתקרר מעט ואז סוחטים היטב את הכרישה והמנגולד וקוצצים דק.
- בקערה מניחים את התפוח אדמה המגורר, גזרים מגוררים, עשבי תיבול (פטרוזיליה כוסברה), בצל סגול קצוץ, סלרי קצוץ,
- ביצים, קמח שקדים אבקת אפיה ותבלינים.
- מערבבים לתערובת אחידה כך שכל התבלינים יתפזרו באופן אחיד.
- משמנים תבנית מאפינס במעט שמן זית מניחים מהמסה עד מחצית מהגובה.
- מחממים תנור ל 190 מעלות ומכניסים לאפיה של כ 20-25 דקות.
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות ירק בתנור
לפני שאתם מתנפלים על קציצות ירק מושלמות אלה – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: קציצות ירק בתנור מתכון מאת: המטבח של ליאת דוד