מטבוחה ביתית מהפנטת בלי קיצורי דרך
נכון, כולנו אוהבים מתכונים קצרים, בלי יותר מדי התעסקויות ושמוכנים תוך דקות. מצד שני, כולנו אוהבים מטבוחה ביתית מושלמת ומושקעת, וכדי שהיא ב-א-מ-ת תצא כזאת, חייבים להכין אותה בלי קיצורי דרך, אבל עם המוןןןןן אהבה!
תכלס, מטבוחה בעיקר דורשת זמן קילוף, בישול וצינון, אבל כל דקה שתשקיעו בהכנה שלה תשתלם לכם בענק כשתתחילו למרוח אותה על פרוסת חלה עבה, כשתניחו אותה על שולחן הסלטים שישי והיא תיחטף כמעט ראשונה, ובכל פעם שתטגנו שניצלים עסיסיים וחצילים בשרניים. כי עם המתכון המושלם הזה של מטבוחה ביתית כל שישי בצהריים או בערב יהפוך לחגיגה מופלאה של עושר טעמים מהפנט.
ומה הופך את המטבוחה שלנו לכזאת מהממת? קצת סבלנות, מלא מלא עגבניות עסיסיות, פלפלים חריפים עוקצניים בירוק ובאדום, ראש שום שלם ותיבול המשלב בשלמות כמון, פפריקה, שמן זית וסילאן מתקתק לאיזון החריפות.
והמרקם? אם תקפידו על כל שלבי ההכנה המצולמים שהכנו לכם, תקבלו מטבוחה מעלפת במרקם ריבתי שיעצימו את כל אחד מהמרכיבים לשלמות טעמים מופלאה. המתכון כאן יספק לכם כמות גדולה של מטבוחה, כך שתוכלו להקפיא ולשלוף בכל פעם שיתחשק לכם סלט עשיר, עמוק ויפהפה שיקפיץ כל ארוחה וכל מנה.
למה באמת כדאי לכם: מטבוחה ביתית
- מתכון מושלם של מטבוחה ביתית מעלפת שדורש סבלנות, אבל תחזיר לכם בענק!!
- עם המתכון המושלם הזה של מטבוחה ביתית כל שישי בצהריים או בערב יהפוך לחגיגה מופלאה של עושר טעמים מהפנט
שורה תחתונה: המתכון כאן יספק לכם כמות גדולה של מטבוחה ביתית, כך שתוכלו להקפיא ולשלוף בכל פעם שיתחשק לכם סלט עשיר, עמוק ויפהפה שיקפיץ כל ארוחה וכל מנה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? מטבוחה ביתית – כל השלבים בתמונות
מטבוחה ביתית מהפנטת בלי קיצורי דרך
המצרכים
- 4 פלפלים חריפים (שניים ירוקים ושניים פלפל צ׳ילי אדומים)
- 20 עגבניות שרי בשלות
- ¾ כוס שמן זית
- ראש שום שלם
- 2 כפות גדושות פפריקה מרוקאית בשמן
- כף גדושה סילאן טבעי
- כפית גדושה כמון
- כף מלח אטלנטי
- כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200-220 מעלות וקולים את הפלפלים עד שהקליפה מפוחמת. מעבירים לקערה ואוטמים בניילון נצמד ונותנים לפלפלים להתקרר כך שניתן יהיה לקלף אותם בקלות.
- בזמן הזה חורצים בכל עגבנייה איקס לא עמוק מדי בחלקה התחתון, מניחים בקערות וממלאים במים רותחים (חולטים את העגבניות) כ-5-10 דקות. מסננים וקולפים את העגבניות
- קולפים את הפלפלים וקוצצים לקוביות קטנות (אני שומרת את הגרעינים, מי שחושש מחריף מדי יכול לוותר על חלקם או על כולם). קולפים את שיני השום. מלהיטים סיר סוטאז' ומוסיפים מעט משמן הזית ואת השום. מטגנים כדקה בזהירות כדי שהשום לא יישרף.
- מוסיפים את העגבניות ומביאים לרתיחה תוך ערבוב מפעם לפעם. כשהסיר הגיע לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה כמעט עד שכל הנוזלים בסיר מתאדים (זה יכול לקחת כשעה).
- לאחר חצי שעה מתחילת זמן הבישול על אש נמוכה מוסיפים את הפלפלים החריפים וכשהנוזלים מתאדים מוסיפים את יתרת השמן פפריקה, כמון, מלח, פלפל וסילאן. מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנטנה עוד כשעה-שעה וחצי עד שהמטבוחה הופכת למרקם ריבתי והטעמים מתאחדים.
- בתום הבישול מצננים לחלוטין ואורזים בכלים קטנים. משאירים כלי אחד במקרר והשאר למקפיא.
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!