כרובית מטוגנת ברוטב חמצמץ
עוד הרבה לפני שאייל שני שם את הירק המופלא הזה בראש השולחן, אנחנו כבר הכנו עשרות פעמים כרובית מטוגנת מושלמת שנוחתת לנו על הצלחת כמעט כל שבוע, ונותנת לו ביס מלא בריאות עסיסית.
נכון, אפשר להכין כרובית מטוגנת עם טחינה, שזה הטרנד החדש שבהחלט טעים, א-בל היום אנחנו מכינים כרובית מטוגנת ברוטב חמצמץ שתענג גם את מי שלא ממש אוהב טחינה.
כרובית מטוגנת היא אחת המנות הכי אהובות עלינו ביותר והיא גם מהממת ביופייה. המתכון כאן אפילו לא דורש לבשל אותה לפני, אלא רק לחתוך לפרחים, לטגן קלות בשמן עמוק, ולערבב בקלילות רוטב הכי בסיסי והכי טעים המשלב בשלמות לימון רענן, שום ריחני ועלי כוסברה או פטרוזיליה טריים.
התוצאה: מעדן מושלם בלי שום מאמץ של כרובית מטוגנת ברוטב חמצמץ, שתבוא מושלם לכל מנת פתיחה של אירוח מפנק, לנשנוש צהריים או ערב בכל פעם שמתחשק, ולליווי ארוחות עיקריות שיעצימו את טעמן בלי שום ספק.
אז קחו לכם רבע שעה על השעון, והתחילו להכין כרובית שמטגנים ברוטב חמצמץ שתעשה לכם פשוט עונג טעמים על הלשון.
למה באמת כדאי לכם:
- ה-שוס של מנת כרובית מטוגנת הוא ברוטב המשלב בשלמות לימון רענן, שום ריחני ועלי כוסברה או פטרוזיליה טריים
- כרובית תעשה לכם עונג על הלשון תוך רבע שעה על השעון
- מעדן מושלם ויפהפה בלי שום מאמץ של כרובית מטוגנת ברוטב חמצמץ
שורה תחתונה: מושלמת כמנת פתיחה באירוח מפנק או לנשנוש צהריים או ערב בכל פעם שמתחשק,
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים
כרובית מטוגנת ברוטב חמצמץ
המצרכים
- 1 כרובית (שלמה שטופה ומפורקת לפרחים, או 500 גרם חבילה של פרחי כרובית )
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 2 שיני שום (כתושות)
- 2 כף פטרוזיליה (קצוצה)
- שמן לטיגון
- מלח
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- שוטפים היטב את הכרובית, מפרידים לפרחים בגודל בינוני ומטגנים בשמן עמוק (אין צורך לבשל לפני). מסננים מהשמן ומסדרים בקערה.
- להכנת הרוטב מערבבים בקערית מיץ לימון, מלח, פלפל שחור ושום כתוש. מוזגים מעל הכרובית, ומעטרים בכוסברה/פטרוזיליה קצוצה
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אתכם עם כרובית מטוגנת ועוד כמה מנות מעולות!