| | | | | | | | | | |

עלי גפן ממולאים באורז (צמחוני)

מתכון לעלי גפן במילוי משגעים ומפנקים שכמוהם לא תמצאו בדוכנים או בחנויות!
בהשראת: נורית רבו
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
עלי גפן מתכון, עלי גפן ממולאים

מתכון לעלי גפן ממולאים משגעים ומפנקים שכמוהם לא תמצאו בדוכנים או בחנויות! מתכון לעלי גפן עשירים וטעימים במיוחד שחובה להגיש בארוחת השבת!

קבלו מתכון לעלי גפן ממולאים באורז בגרסה שעוד לא טעמתם! מתכון קל להכנה שבטח יגרום לכם להפסיק לעצור בדרך כדי לקנות, כי אין על מאכלים בהכנה ביתית עם רכיבים איכותיים!

ספר המתכונים של נורית רבו

עלי גפן מתכון, עלי גפן ממולאים
צילום: נורית רבו

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה

עלי גפן מתכון, עלי גפן ממולאים
צילום: נורית רבו
מתכון לעלי גפן, עלי גפן ממולאים
צילום: נורית רבו
עלי גפן מתכון, עלי גפן ממולאים
צילום: נורית רבו
עלי גפן ממולאים באורז
צילום: נורית רבו
מתכון לעלי גפן, עלי גפן ממולאים
צילום: נורית רבו
עלי גפן מתכון, עלי גפן ממולאים

עלי גפן ממולאים באורז (צמחוני)

מתכון לעלי גפן במילוי משגעים ומפנקים שכמוהם לא תמצאו בדוכנים או בחנויות!
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: נורית רבו

ציוד

סיר רחב

המצרכים

  • 3 כוסות אורז עגול
  • 4 עגבניות (מגורדות)
  • 4 שיני שום
  • 1 לימון (סחוט טרי)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 צנצנת עלי גפן (620 גרם)
  • 7 פרוסות לימון

לרוטב:

  • 3 כוסות מים (חמימים)
  • 2 לימונים (סחוטים)
  • 4 כפות שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • פלפל שחור (קורט )

אופן ההכנה

  • נשטוף ונסנן 3 כוסות אורז עגול נקי של סוגת.
  • נגרד 4 עגבניות, 4 שיני שום נסחט מיץ מלימון טרי נוסיף 3 כפות שמן זית
  • נערבב ונתבל עם כפית מלח וקורט פלפל שחור.
  • ניקח צנצנת עלי גפן מוציאים נשטוף היטב מהמלח ונסנן מהנוזלים.
  • נמלא את העלים בתערובת נסגור ונסדר בסיר.
  • בתחתית הסיר נפרוס עגבניות או בצל וכמה פרוסות לימון.

להכנת הרוטב:

  • נערבב 3 כוסות מים חמימים מיץ מ 2 לימונים טריים סחוטים, 4 כפות שמן זית חצי כפית מלח קורט פלפל שחור - מערבבים ויוצקים עד הגובה הרצוי.
  • נכסה עם צלחת זכוכית או חרסינה ונרתיח 20 דקות, ונמשיך לבשל על אש בינונית שעתיים עד 3 שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עלי גפן ממולאים

גם אני קטפתי מהגינה של אמא שלי מלא עלים, איך אני מנקה אותם לפני המילוי?
חולטת במים חמים כפית מלח מערבבת מעט 15 דקות והצבע מתחלף ומסננת ושוטפת וממלאה.

 


הבמה כולה שלכם:
עלי גפן ממולאים באורז
צילום: נטע כהן אליהו

"גם חמתי הכינה להיום – מושלם!"
נטע כהן אליהו


רק עוד דבר אחד אחרון!

נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עלי גפן ממולאים מתכון מאת: נורית רבו

Similar Posts

4.45 from 9 votes (9 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements