עלי גפן ממולאים באורז (צמחוני)
מתכון לעלי גפן במילוי משגעים ומפנקים שכמוהם לא תמצאו בדוכנים או בחנויות!
מתכון לעלי גפן ממולאים משגעים ומפנקים שכמוהם לא תמצאו בדוכנים או בחנויות! מתכון לעלי גפן עשירים וטעימים במיוחד שחובה להגיש בארוחת השבת!
קבלו מתכון לעלי גפן ממולאים באורז בגרסה שעוד לא טעמתם! מתכון קל להכנה שבטח יגרום לכם להפסיק לעצור בדרך כדי לקנות, כי אין על מאכלים בהכנה ביתית עם רכיבים איכותיים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
מא' עד ת': צפו בשלבי ההכנה
עלי גפן ממולאים באורז (צמחוני)
מתכון לעלי גפן במילוי משגעים ומפנקים שכמוהם לא תמצאו בדוכנים או בחנויות!
לדרג
כמות 0
ציוד
סיר רחב
המצרכים
- 3 כוסות אורז עגול
- 4 עגבניות (מגורדות)
- 4 שיני שום
- 1 לימון (סחוט טרי)
- 3 כפות שמן זית
- 1 צנצנת עלי גפן (620 גרם)
- 7 פרוסות לימון
לרוטב:
- 3 כוסות מים (חמימים)
- 2 לימונים (סחוטים)
- 4 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח
- פלפל שחור (קורט )
אופן ההכנה
- נשטוף ונסנן 3 כוסות אורז עגול נקי של סוגת.
- נגרד 4 עגבניות, 4 שיני שום נסחט מיץ מלימון טרי נוסיף 3 כפות שמן זית
- נערבב ונתבל עם כפית מלח וקורט פלפל שחור.
- ניקח צנצנת עלי גפן מוציאים נשטוף היטב מהמלח ונסנן מהנוזלים.
- נמלא את העלים בתערובת נסגור ונסדר בסיר.
- בתחתית הסיר נפרוס עגבניות או בצל וכמה פרוסות לימון.
להכנת הרוטב:
- נערבב 3 כוסות מים חמימים מיץ מ 2 לימונים טריים סחוטים, 4 כפות שמן זית חצי כפית מלח קורט פלפל שחור - מערבבים ויוצקים עד הגובה הרצוי.
- נכסה עם צלחת זכוכית או חרסינה ונרתיח 20 דקות, ונמשיך לבשל על אש בינונית שעתיים עד 3 שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עלי גפן ממולאים
גם אני קטפתי מהגינה של אמא שלי מלא עלים, איך אני מנקה אותם לפני המילוי? חולטת במים חמים כפית מלח מערבבת מעט 15 דקות והצבע מתחלף ומסננת ושוטפת וממלאה. |
הבמה כולה שלכם:
"גם חמתי הכינה להיום – מושלם!"
נטע כהן אליהו
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים צמחוניים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!