עוגת טורט מושלמת ב-20 דקות
כמו שיש מלא דגים בים, ככה יש מלא מלא מתכונים לעוגות, אלפי טעמים, סגנונות, ציפויים ומילויים, דחוסות או אווריריות, דקות או גבוהות, פשוטות או חגיגיות. חלק אוהבים עוגות פירות, אחרים שוקולד ויש כאלה שלא אוהבים בכלל…
אבל כשמדובר על עוגת טורט נראה לנו שאף אחד, פשוט אף אחד, לא יצליח לסרב לביס חלומי שפשוט עושה שמח בפה. ואם גם יש מתכון קליל של עוגת טורט ב-20 דקות (!!), החגיגה בכלל מושלמת, כי תכלס מה יותר מושלם מהכנה קלילה של תחתית טורט מופלאה שלא דורשת כלום חוץ מערבול קצר ואפייה קצרה עוד יותר?
וזה לא נגמר כאן. כל שכבת טורט יפה ושחומה שכזאת ספוגה בשלמות בסירופ קפה מלא ארומה שיקנו לה עוצמת טעמים מופלאה, וכמובן, איך אפשר עוגת טורט בלי קרם קצפתי ענוג העוטף הכל בציפוי לבן בוהק ומגרה המציף בנינוחות וניל משכרים?
אז מה היה לנו כאן? 20 דקות הכנה של עוגת טורט מופלאה, שמוכיחות כי אין כמו עוגות קלאסיות ופשוטות, שתמיד מצליחות, תמיד חגיגיות, תמיד עושות שמח על הלב ומתוק בפה, ויבואו נפלא עם כוס קפה!
למה באמת כדאי לכם: עוגת טורט
- עוגת טורט מופלאה בשילוב מופתי של סירופ קפה ארומתי וקצפת קטיפתית בניחוח וניל ממכר
- מה יותר מושלם מהכנה קלילה של עוגת טורט שתדרוש מכם לא יותר מ-20 דקות?
- הכנה קלילה של עוגת טורט מופלאה, שמוכיחה שאין כמו עוגות קלאסיות שתמיד מצליחות ותמיד חגיגיות
שורה תחתונה: עוגת טורט נהדרת שתמיד עושה שמח על הלב ומתוק בפה, ותבוא נפלא עם כוס קפה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? עוגת טורט
עוגת טורט מושלמת ב-20 דקות
ציוד
המצרכים
לטורט:
- 3 ביצים מופרדות
- חצי כוס סוכר
- חצי כפית סוכר וניל
- כפית נס קפה נמס
- כף שמן
- 3/4 כוס קמח תופח
לקצפת:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 38%
- ½ כוס סוכר (אפשר פחות)
- 2 כפות גדושות פודינג וניל
- ½ כוס קטנה חלב
- 500 גרם גבינה לבנה 9%
להרטבת הטורט:
- 1 כפית אבקת נס קפה נמס בחצי כוס מים פושרים
אופן ההכנה
- נערבל את החלבונים והסוכר לקצף יציב ואז נוסיף את כל שאר המרכיבים. נשפוך על תבנית מרופדת בנייר אפייה ונכניס לתנור לרבע שעה על 180 מעלות.
- לאחר האפייה נחתוך לפסים רוחביים ונעביר לתבניות. בין השכבות לא לשכוח להרטיב מעט את הטורטים עם כפית אבקת נס קפה נמס בחצי כוס מים פושרים
- בינתיים נכין את הקצפת – נקציף למרקם חלק את כל החומרים עד לקבלת קצפת יציבה.
- נמרח קצפת על תחתית הטורט הראשונה, נניח שכבת טורט נוספת, נרטיב שוב בקפה ונמרח שוב קצפת. נכניס להקפאה קצרה להתייצבות.
רק עוד דבר אחד אחרון!
יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קינוחי כוסות פררו רושה
- אסאדו בתנור קל ומרשים
- עוגת מספרים ליום הולדת
- עוגת אלפחורס מרשימה במיוחד
- חלת מפתח לסגולה ובריאות
- מתכון אוזני המן מנצח
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חגיגיים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
אני מאד אוהבת את האתר שלכם אבל חוששת לנסות ולהתאכזב.
חיפשתי וחיפשתי את גודל התבנית ולא מצאתי.
זה מאד מתסכל להשקיע זמן ומצרכים ולקוות לתוצאה כמו בתמונה ובסוף העוגה יוצאת נמוכה מידי / שהבצק גולש מהתבנית.
כבר כתבתי לכם בעבר שחשוב לציין את גודל התבנית. התמונה לא משקפת את העוגה במציאות.
מה הבעיה לרשום ליד המצרכים / ליד שם העוגה את גודל התבנית?
מקווה שתקחו לתשומת ליבכם. תודה….
היי אסתר,
תודה רבה על הפרגון, זה מחמם לדעת שאת אוהבת את האתר שלנו 🙂
את צודקת לחלוטין לגבי גודל התבנית, לקחנו את מה שאמרת לתשומת ליבנו והוספנו את הציוד למתכון. מתנצלים על הבלבול שנוצר.
התבנית שבה אופים את הטורט היא התבנית הגדולה של התנור. מניחים עליה נייר אפייה ויוצקים את הבלילה. העניין הוא שלא צריך ליישר את הבלילה כך שתמלא את כל התבנית, אלא להניח לה להיות במרכזה באופן טבעי. תוכלי לראות בתמונה במתכון איך הבלילה בעצם לא מגיעה לקצוות התבנית.
נשמח לענות על כל שאלה נוספת שיש לך!