| | | | |

עוגת שמרים שוקולד השחר

מתכון שהתוצאה היא תענוג לא מהעולם הזה! מבטיחים שלא יישאר פירור אחד! רוצו להכין.
בהשראת: מימון צרפתי
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
מתכון עוגת שמרים

עוגת שמרים שוקולד –  עוגת שמרים בצורה יפיפייה ומגרה עם מילוי ממרח השחר, חלווה, ואגוזי מלך עשירים,

תענוג לא מהעולם הזה! מבטיחים שלא יישאר פירור אחד! רוצו להכין.

ספר המתכונים של מימון צרפתי

מתכון עוגת שמרים
צילום: מימון צרפתי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון עוגת שמרים

עוגת שמרים שוקולד השחר

מתכון שהתוצאה היא תענוג לא מהעולם הזה! מבטיחים שלא יישאר פירור אחד! רוצו להכין.
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
לדרג
כמות 4 פסי עוגה
באדיבות: מימון צרפתי

ציוד

4 תבניות אינגליש קייק
מיקסר
סיר קטן

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 שקית שמרית (50 גרם)
  • 3 חבילות חמאה (300 גרם)
  • ¼1 כוסות חלב (300 מ"ל )
  • 4 ביצים (בטמפרטורת החדר)
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 כפית מלח

למילוי:

  • שוקולד השחר/נוטלה (600 גרם)
  • חלווה (200 גרם)
  • אגוזי מלך (250 גרם - קצוצים)

לסירופ סוכר:

  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • מיץ לימון (מספר טיפות)

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו לישה שמים קמח ומערבבים לתוכו את השמרית.
  • ממיסים חמאה ומערבבים עם חלב קר לקבלת תערובת פושרת.
  • מוסיפים לקמח את תערובת החמאה, יחד עם ביצים וסוכר. מעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  • לאחר 4 דקות מוסיפים מלח. מעבדים בסך הכל 8 דקות במהירות נמוכה - בינונית עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
  • מחלקים את הבצק ל 4 חלקים שווים ומרדדים כל חלק בצק למלבן בעובי פחות מ-½ ס"מ ובמידות 25×35 ס"מ.
  • מורחים את ממרח שוקולד באופן אחיד ונדיב ומפזרים על כל שטח הבצק חלווה ואגוזי מלך.
  • מגלגלים לרולדה וחוצים בסכין חדה מאוד לאורך הרולדה.מ
  • משני החצאים מניחים בצורת X וקולעים צמה בצורת בורג.
  • מניחים את עוגת השוקלד קראנץ בתבנית אפיה מוארכת ומשומנת היטב בחמאה.
  • מברישים בביצה טרופה. מתפיחים כשעה - בחורף נדרש זמן התפחה גדול יותר.
  • נאפה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-35 דקות.

להכנת סירופ סוכר:

  • כוס מים + כוס סוכר להרתיח ל 118 מעלות.
  • להוסיף מס טיפות של לימון.
  • מברישים את העוגות בעודן חמות בסירופ הסוכר.

הערות וטיפים

אני באופן אישי מכין את הבצק יום מראש ומתפיח במקרר, למשך כל הלילה הבצק משתבח זה בדוק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שמרים

מה אפשר במקום חמאה?
מחמאה.
אני לא מצליחה לקפל ככה את העוגה. איך בדיוק מכינים את הצורה?
זה פשוט משחושבים. לפתוח את הבצק 30*25 למרוח שוקולד אגוזים וכ״ו לגלגל לנקניק חוצים את הנקניק במרכז עם סכין חדה מאוד שמים בצורת x את שני חצאי הנקניק כאשר הפסים כלפי מעלה ועודים צמה מכניסים לתבנית התפחה ואפיה 175 מעלות 35-40 דקות.
אם יש לי שמרים יבשים כמה לשים?
20 גרם (2 כפות).
אפשר שמן במקום חמאה?
ברור.
מתכון עוגת שמרים
צילום: מימון צרפתי

הבמה כולה שלכם:
מתכון עוגת שמרים
צילום: מיה בנימין

"יצא לי ממש טעים תודה על המתכון!"
מיה בנימין

מתכון עוגת שמרים
צילום: ציפי סלילת קדוש

"תודה!"
ציפי סלילת קדוש


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

 

מקור: עוגת שמרים מתכון מאת: צרפתי מימון

Similar Posts

8 Comments

  1. היי הכנתי את הבצק בשעה 13:00 בערך השאלה אם לעשות את העוגה בערב או לחכות עד מחר בבוקר ? זה לא המון זמן במקרר או שלא יקרה לזה כלום ?

    1. היי שירן,
      אנחנו יודעים שתגובתנו מאוחרת, אבל לידע כללי, ניתן לשים בצק שמרים במקרר עד 5 ימים.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements