עוגת תפוזים ספוג אוורירית ומושלמת
עוגה ביתית ישר מהלב שהכי מתאימה לבוקר חלומי עם עיתון ביד וכוס קפה ביד השנייה.
הכי ספוג שתאכלו בחיים במתכון הכי קל שיש! עוגת תפוזים מופלאת בטעם של פעם שמזכיר לכם את בית הילדות.
יוצאת זהובה ואוורירית במרקם ענני שמתמוסס לכם בפה.
עוגה ביתית ישר מהלב שהכי מתאימה לבוקר חלומי עם עיתון ביד וכוס קפה ביד השנייה.
ספר המתכונים של אוריה אלמקייס קדושים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת תפוזים ספוג אוורירית ומושלמת
עוגה ביתית ישר מהלב שהכי מתאימה לבוקר חלומי עם עיתון ביד וכוס קפה ביד השנייה.
לדרג
ציוד
4 תבניות אינגליש קייק
כוס: חד פעמית קרה
המצרכים
- 7 ביצים (מופרדות)
- 2 כוסות סוכר
- כוס שמן
- ½2 כוסות קמח מנופה
- ½1 כוסות מיץ תפוזים (סחוט טרי)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
אופן ההכנה
- נקציף במיקסר את החלמונים (הצהוב) עם כוס סוכר.
- בהדרגה נוסיף את השמן, ואז את הקמח ואת אבקת האפייה.
- אחרי שהכל מעורבב נוסיף את מיץ התפוזים שסחטנו ונערבב הכל יחד.
- בקערה נפרדת נקציף את החלבונים הלבן של הביצה עם הכוס סוכר שנשארה.
- בתנועות קיפול נערבב את 2 התערובות.
- נאפה בתנור על חום של 180 מעלות.
הערות וטיפים
כשהעוגה מוכנה, נכבה את התנור ונשאיר בפנים עד קירור אחרת מאבדת מהצורה היפה שלה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת תפוזים ספוג
כמה זמן אפייה? להסתכל שהעוגה מקבלת צבע שזוף לנעוץ קיסם או סכין ואם הם יוצאים יבשים היא מוכנה. לא להוציא לתת לה להתקרר בתוך התנור. |
קמח תופח אפשר או רק רגיל? אפשר רגיל עם אחד אפייה. לא ניסיתי עם קמח תופח. |
את מקציפה את החלמונים עם הסוכר ?הבנתי נכון? לא חלבונים? גם חלמונים גם חלבונים. |
אפשר בלי להקציף? המתכון הוא רק עם הקצפה. זה מה שנותן לה את המרקם. |
היא לא יוצאת מתוקה מדי עם שתי כוסות סוכר? היא יוצאת מתוקה אבל לא מידי. אני תמיד מורידה איזה רבע כוס וזה יוצא עדיין טעים. |
הבמה כולה שלכם: עוגת תפוזים
"תודה רבה יצא ממש טעים!"
גיטה גואטה
"תודה…!"
שמרית אהרוני
"טעימה מאוד…!"
יסמין מכלוף
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון עוגת תפוזים מאת: Oriya Elmakies Kdoshim
הכנתי ואיפיתי לפי ההוראות אך העוגה צנחה !!!
היי, כשעוגה יורדת ייתכנו כמה סיבות: אולי נאפתה בחום תנור גבוהה מדי, דלת התנור נפתחה מוקדם או שהוצאה מהתנור לפני שנגמרה האפיה. מעבר קיצוני בין חום התנור לקור מחוצה לו גם יכולה לתרום לירידה. לציין שחלק מהעוגות צניחה זה חלק טבעי מהמתכון. אפשר גם לא להוציא מיד מהתנור, לתת לה להתקרר בתוכו (הכי קריטי בעוגות גבינה). את יכולה לפתוח סדק קטן בדלת התנור אם יש חשש שהחום יאפה את העוגה מדי.בנוסף צריך להקפיד שלא לערבב יותר מדי, ושקצף החלבונים לא ישבר בזמן שמאחדים אותו עם שאר הבלילה. יש לעשות זאת בעדינות: להוסיף לבלילה את הקצף בהדרגה ועם מרית לחבר לאט לאט. ובסופו של דבר כשהקצף והבלילה מתחברים יחד אנחנו אמורים לקבל בלילה ספוגית ולא מימית, זה מה שישמור על העוגה שלא תיפול ותישאר גבוהה ככל האפשר.
מקווים שעזרנו!
בס"ד
חייבת לציין ששבוע שעבר ברוך השם אפיתי למשפחה ואהבו ממש רק שהיא צנחה לי באמצע..אולי כי פתחתי אחרי 45, דק לבדוק אם נאפתה?ניסיתי פעם מתכון דומה שצריך להפוך תבנית עם חור ואהבתי שפה אין צורך..אשמח להכוונה אולי לא אפתח כלל?
בס"ד
חייבת לציין שב"ה אפיתי למשפחה ואהבו ממש!מה שכן היא צנחה…יכול להיות כי פתחתי אחרי 45 דק בערך לבדוק אם נאפתה מספיק
פעם ניסיתי מתכון דומה שהיה רשום להפוך את התבנית וממש אהבתי שפה אין צורך..אשמח להכוונה אלופה
בס"ד
היי חייבת לציין שברוך השם אפיתי לשבת ואהבו ממש!
מה שכן כשפתחתי לבדוק אם נאפתה וכמובן השארתי בתנור ,העוגה צנחה באמצע…אולי לא לפתוח כלל? ידוע לי שבדכ הופכים את העוגה שלא תצנח ואהבתי שלא צריך את זה פה אך אולי לא צריך לפתוח?