| | |

עוגת פרג בחושה קלה להכנה

קבלו מתכון של עוגת פרג חלומית ובחושה וקלה במיוחד שיוצאת רכה ועסיסית.
בהשראת: תמר רוזנפלד
ציון 3.47 על ידי 13 דירוגים
עוגת פרג בחושה

בערבוב אחד של כף בקערה ויש לכם עוגה מנצחת. קבלו עוגת פרג חלומית ובחושה וקלה במיוחד שיוצאת רכה ועסיסית, בשילוב טעמים חמוץ ומתוק,

מהרכבת ציפוי שוקולדי מריר משובח על עוגה חמצמצה מפרג ותפוזים. מכינים לשבת בבוקר כוס קפה בצד ועיתון ביד, ומובטח לכם יום מבורך.

ספר המתכונים של תמר רוזנפלד

 

עוגת פרג בחושה
צילום: תמר רוזנפלד

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת פרג בחושה

עוגת פרג בחושה קלה להכנה

קבלו מתכון של עוגת פרג חלומית ובחושה וקלה במיוחד שיוצאת רכה ועסיסית.
ציון 3.47 על ידי 13 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: תמר רוזנפלד

ציוד

תבנית קוטר 24
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס פרג (טחון)
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • מלח (קורט )
  • גרידת קליפת לימון

לציפוי:

  • 1 חפיסת שוקולד מריר משובח (100 גרם)

אופן ההכנה

  • נקציף יחד ללא הפרדת חלבונים 3 ביצים.
  • נוסיף בהדרגה 1 כוס סוכר, 3/4 כוס שמן, כוס פרג טחון, כוס קוקוס, כוס קמח תופח, כוס מיץ תפוזים, קורט מלח, גרידת קליפת לימון.
  • נאפה בתנור על חום 180 מעלות כשלושת רבעי השעה.

לציפוי:

  • כאשר העוגה אפויה, נשאיר אותה בתנור ונניח עליה טבלת שוקולד מריר משובח (בלי העטיפה ברור).
  • לאחר כעשר דקות מוציאים את העוגה ונמרח את השוקולד שנמס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת פרג בחושה

משאירים את השוקולד על העוגה בתנור דולק?
לא, תנור כבוי.
את הפרג חייב טחון מחנות התבלינים או השקית ברשתות?
כן, אין כמו פרג טחון טרי. תמיד עדיף.
במקום קוקוס אפשר לשים משהו אחר?
עוד חצי כוס קמח תופח.
אפשר 2 כוסות פרג במקום קוקוס?
לא אפשרי.
השוקולד בלי תוספת של חמאה או שמנת, לא מתקשה מידיי כשהוא מתקרר?
בטמפרטורת החדר הוא מתקשה מעט, אך לא מדי.
עוגת פרג בחושה
צילום: תמר רוזנפלד

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגת פרג בחושה מתכון מאת: תמר רוזנפלד

Similar Posts

8 Comments

    1. היי עדי,
      כל תבנית בגודל בינוני תעשה את העבודה, מרובעת או עגולה. בהצלחה!

    1. היי מיכל, הטעם של זרעי הפרג צריך להיות אגוזי. אם העוגה יצאה מרה סימן שהפרג היה פרג מחומצן ומקולקל. לא נורא בהצלחה בפעם הבאה!

  1. חתימה טובה. רגע לפני יום כיפור הכנתי אותה. בכמה שינויים- השתמשתי בפרג שלם כי אי אפשר לאחסן פרג טחון. חצי לימון ומים קרים. יצא נהדר, קרנצי בגלל שהפרג לא טחון, היה חסר קליפת תפוז ומיץ מתפוז….. הפטנט של ציפוי השוקולד גאוני. איך אני לא חשבתי על זה……

3.47 from 13 votes (13 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements