עוגת פרג בחושה בציפוי שוקולד
מתכון קלי קלות לעוגת פרג בחושה עם שילוב קוקוס וציפוי גנאש שוקולד עשיר ומפנק.
עוגת פרג בחושה בציפוי שוקולד,
מתכון קלי קלות לעוגת פרג בחושה עם שילוב קוקוס וציפוי גנאש שוקולד עשיר מפנק.
עוגה קלה וטעימה שתמלא לכם את הבית בריחות מפנקים. רוצו להכין!
ספר המתכונים של מאיה בוטראשווילי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת פרג בחושה בציפוי שוקולד
מתכון קלי קלות לעוגת פרג בחושה עם שילוב קוקוס וציפוי גנאש שוקולד עשיר ומפנק.
לדרג
ציוד
2 תבניות אינגליש קייק
כוס מידה אוניברסלית
המצרכים
- 1 כוס פרג טחון טרי
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס קמח תופח
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- ¾ כוס שמן
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל - לפרווה להחליף בכוס מיץ תפוזים)
להכנת גנאש שוקולד:
- 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם)
- ½ גביע שמנת מתוקה (125 מ"ל)
לציפוי:
- קוקוס (לפיזור)
אופן ההכנה
- מערבבים בקערה גדולה את הפרג, קוקוס והקמח.
- בקערת המיקסר מקציפים ביצים (אפשר גם להקציף עם מטרפה ידנית).
- מוסיפים בהדרגה סוכר וממשיכים להקציף לקבלת בלילה תפוחה.
- להוסיף שמן ושמנת חמוצה ולערבל קצת.
- מאחדים את הקערות ומערבבים רק עד שהקמח נטמע (להיזהר מערבוב יתר).
- משמנים שתי תבניות אינגליש קייק וניצק את בלילת העוגה לתוכן.
- אופים את העוגה בתנור על חום של 180 מעלות למשך כ-40 דקות.
הכנת גנאש שוקולד:
- נחמם בפולסים במיקרו את השמנת מתוקה עם השוקולד המריר.
- ניצק על העוגה, ונניח להתייצבות נפזר קוקוס מעל ונגיש.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת פרג בחושה
180 מעלות בטורבו? אפייה רגילה. |
אפשר בתבנית עם החור? כן. |
את כל המצרכים אני שמה ביחד בלי הפרדה ומערבבת? עוגה בחושה מאמי הכל יחד. |
מה אפשר לשים במקום קוקוס? שקדים טחונים. |
במקום שמנת חמוצה אפשר חלב סויה? כן, או כוס מיץ תפוזים. |
הבמה כולה שלכם:
"תודה על מתכון לעוגה מושלמת רק בלי השוקולד!"
רונית שמש
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוגת פרג מתכון מאת: מאיה בוטראשווילי