3 עוגיות קלות להכנה מבצק אחד
טוב, המתכון הזה מגשים לנו חלום מתוק במיוחד. שפע עוגיות קלות להכנה שמכינים מבצק אחד בלבד, יחיד ומיוחד.
איך? מכינים בקלות בצק מופלא במרקם פריך משגע בניחוח הדרי ומכינים ממנו מגוון עוגיות טעימות וקלות להכנה – עוגיות פרח ממולאות בריבה מתקתקה, עוגיות קלות במילוי נוטלה עשיר או עוגיות מעולות עם ממרח שקדים נימוח.
אנחנו מציעים לכם להכין את כל הסוגים האהובים, להכין בצד קנקן תה חם או קפה משובח, ופשוט לזלול אחת אחת עד הפירור האחרון…
למה באמת כדאי לכם: עוגיות קלות להכנה
- ככה מגשימים חלום מתוק – מבצק אחד יחיד ומיוחד שממנו מכינים שפע סוגים של עוגיות קלות להכנה
- בצק מופלא במרקם פריך משגע בניחוח הדרי שיספק לכם מגוון עוגיות טעימות וקלות להכנה
שורה תחתונה: עוגיות קלות שיבואו נפלא לצד קנקן תה חם או קפה משובח
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
: צפו בשלבי ההכנה
קורצים לפרחים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה או משטח סיליקון.
לקרוץ את המרכז ממחצית הפרחים ואת החצי השני להשאיר שלמים
את השאריות שוב אפשר לרדד ולקרוץ פרחים. נאפה על להזהבה.
למגולגות שקדים:
נערבב את כל חומרי מילוי השקדים, נמרח על החלק הרחב יותר של משולש הבצק ונגלגל.
לאפות עד להזהבה. להיזהר לא לייבש!
3 עוגיות קלות להכנה מבצק אחד
המצרכים
לבצק:
- 2 חבילות נטורינה (400 גרם סה"כ)
- ½ כוס מיץ תפוזים (אפשר להוסיף גרידת תפוז)
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם סה"כ)
- קילו קמח מנופה
- 2 אבקת אפייה
- 3 חלמונים
- כוס קורנפלור
- ½1 כוס סוכר
מילוי שקדים:
- 100 גרם שקדים טחונים
- 1 ביצה
- 50 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות סוכר חום
מילויים נוספים:
- ריבת תות
- נוטלה
הגשה
- ריבת סוכר
אופן ההכנה
- נלוש את כל חומרי הבצק היטב עם וו גיטרה או ביד עד שמתקבל בצק רך ואחיד. נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר כחצי שעה עד שעתיים, להתייצבות.
- בעזרת מערוך, נרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעלה בעובי כחצי סנטימטר. קורצים לפרחים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מהשאריות נרדד ונקרוץ שוב. אפשר לקרוץ את המרכז ממחצית הפרחים ואת החצי השני להשאיר שלמים. (את השאריות שוב אפשר לרדד ולקרוץ פרחים.)
- נכניס לתנור מחומם מראש על 170 מעלות עד שמתחילות להזהיב, (כ- 10-12 דקות בערך). מצננים לחלוטין ונזהרים לא לייבש!!
- לפדר באבקת סוכר מעל הפרחים עם החור במרכז ואת החצי השני ממלאים בכפית ריבה. מרכיבים עוגייה אחת עם אבקת סוכר מעל עוגייה עם ריבה לקבלת סנדוויץ’.
- להכנת מגולגלות שקדים: נערבב את כל חומרי מילוי השקדים, נמרח על החלק הרחב יותר של משולש הבצק ונגלגל. נאפה עד להזהבה.
- את העוגיות לשמור בכלי אטום, בשכבה אחת, ובבטמפרטורת החדר.
רק עוד דבר אחד אחרון!
הילדים בבית ומשועממים? זללו את הכל ועדיין מבקשים משהו טעים? אל דאגה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
רוצים עוד? הנה כמה המלצות של מתכונים לילדים שימתיקו להם – ולכם – את הקיץ ואת כל השנה!