לחמניות יוגורט מהירות ובריאות
יום ראשון בשבוע זה יום מושלם למאפים טריים, מזינים ומהירים שאפשר לשדך עם ביצים קשות, גבינות טובות וירקות חתוכים או סלט גדול וליהנות מאחלה של ארוחת בוקר או ערב עשירה וטובה!
ומה יותר מתבקש מאשר לחמניות יוגורט מהירות ובריאות שהפכו ללהיט ברשת, וידרשו מכם בסך הכל 3 מצרכים, ערבוב קליל ואפייה קצרצרה?
הלחמניות הנהדרות השזופות הללו עשויות מיוגורט עיזים וקמח כוסמין 100% מלא, והן יוצאות רכות רכות ואווריריות בטירוף בטעם עשיר וציפוי ארומטי נהדר של שום, עשבי תיבול ושמן זית
למה באמת כדאי לכם:
לחמניות יוגורט מהירות
- 3 מצרכים, ערבוב קליל ואפייה קצרצרה
- רכות ואווריריות בטירוף בטעם עשיר וציפוי ארומטי נהדר
שורה תחתונה: אחלה של ארוחת בוקר או ערב – עשירה, בריאה וטובה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים?
לחמניות יוגורט מהירות ובריאות
המצרכים
- 450 מ"ל יוגורט עיזים 3-5% שומן
- ½2 כוסות קמח כוסמין מלא
- ½ כפית מלח הימלאיה ורוד
- 1 כף אבקת אפיה (לא הכרחי, תורם לאווריריות)
תערובת להברשה (אפשרי)
- ⅓ כוס שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- חופן כוסברה + חופן פטרוזיליה קצוצים דק דק
- ½ כפית פלפל צ׳ילי גרוס (למי שאוהב חריף)
- 1 כפית שומשום
אופן ההכנה
- ללוש היטב את הקמח, מלח, אבקת אפייה והיוגורט עד לקבלת בצק דביק.
- בעזרת ידיים רטובות ליצור כדורים קטנים ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- לערבב היטב את כל חומרי התערובת לעד לאיחוד, ולהבריש כל לחמנייה.
- להכניס לאפייה בתנור שחומם על 175 מעלות למשך כ-15-20 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
רק עוד דבר אחד אחרון!
נפתח החשק לפחמימה? תיאבון לעוד?
פיצה, פוקצ'ה או שדווקא חצ'פורי אמיתי?
מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
היי עידית,
רציתי לישאול כמה דברים בקשר ללחמניות היוגורט
1. האם אפשר להשתמש בקמח רגיל או קמח תופח
במקום קמח הקוסמין המלא
2. קניתי יוגורט עזים כמיתבקש במתכון והעיסה הייתה
ממש מייימית , לא יכולתי ליצור כדורים ביכלל נאלצתי להשתמש במצקת של מרק …, האם היה צריך לקנות
יוגורט עזים כזה שמגיע בדליים כאלו שהוא יוגורט
יותר סמיך
תודה
היי גלי,
נשמח לענות:
1. כן, בוודאי.
2. לפי המתכון, אפשר כל יוגורט שהוא בין 3% ל-5% שומן. מתנצלים שיצא לך ככה בפעם הקודמת. הקטע הוא להוסיף את היוגורט בהדרגה ולעצור כשרואים שהבצק כבר רך ורווי בנוזלים.
בהצלחה 🙂
הלחמניות השתטחו לגמרי, האפיה היתה הרבה מעבר ל20 דקות.
היי שרה,
מתנצלים שזו היתה החוויה שלך מהמתכון.
לפעם הבאה, נמליץ לאפות ב-170 מעלות במשך 35 דקות ולראות אם יש הבדל.
חשוב לזכור שזמני אפייה ומעלות הם בגדר המלצה מפני שלכולם יש תנורים ששונים מעט בעוצמה שלהם.
בהצלחה 🙂
הלחמניות לא הצליחו לי… לא יצאו אוריריות אלא בצקיות…
ייתכן ועשיתי אותן גדולות מדי.
מה בערך מספר הלחמניות שאמורות לצאת מהבצק הזה?
היי לאה,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון, נשמע שאולי הן היו צריכות עוד קצת זמן בתנור.
אמורות לצאת כ-20 לחמניות, פחות או יותר.
בהצלחה 🙂
בס"ד
במה אפשר להחליף את היגורט לפרווה ?
היי ענת,
אפשר להחליף את היוגורט בכל נוזל אחר, כמו מים, חלב צמחי וכדומה.
בהצלחה 🙂