מוקפץ עוף עם ירקות בסגנון אסייתי
מתכון קליל וטעים למנת חלבון טעימה שאפשר להכין עם ירקות בשלל בצבעים.

מוקפץ עוף עם ירקות בסגנון אסייתי,
חזה עוף מוקפץ עם ירקות ושילוב חלומי של רוטב סויה וטיריאקי שיחדיו יוצרים טעם מדהים ואותנטי.
מתכון קליל וטעים למנת חלבון טעימה שאפשר להכין עם ירקות בשלל בצבעים. ארוחת צהריים שחובה להכין!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

מוקפץ עוף עם ירקות בסגנון אסייתי
מתכון קליל וטעים למנת חלבון טעימה שאפשר להכין עם ירקות בשלל בצבעים.
לדרג
ציוד
מחבת רחבה
המצרכים
- 1 חבילה מקרוני (400 גרם - הכי דק שתמצאו)
- 1 חבילה פטריות (250 גרם - חתוכות פרוסות)
- 2 גזרים (חתוכים לרצועות)
- 1 גמבה (חתוכה לרצועות)
- 3 גבעולי סלרי
- ½ קילו רצועות פילה עוף
- ½ כוס קמח (אפשר לוותר לגרסה יותר בריאה)
- פלפל (לפי הטעם)
- מלח (קורט)
- 1 כף אבקת בצל
- 6 כפות רוטב סויה
- 3 כפות רוטב טריאקי
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 5 כפות שמן זית
- 3 כפות שמן סומסום
לקישוט:
- סומסום
- עלי סלרי
אופן ההכנה
- נרתיח את המקרוני לפי הוראות היצרן שבגב הקופסא.
- את רצועות הפילה נטבול בקמח, ונניח אותן בצד.
- נטגן עם שמן הזית, קודם כל את הגזרים והגמבה.
- אחרי חמש דקות נכניס גם את הפטריות והסלרי ונקפיץ לכמה דקות.
- נוסיף את התבלינים וניתן ערבוב קל.
- נשפוך את שמן הסומסום, ולבסוף נשים במחבת את רצועות הפילה עוף, ונמשיך לטגן לעוד 10 דקות.
- אתם מוזמנים לטעום ולהוסיף תבלינים במידת הצורך.
- נוסיף לבסוף את המקרוני ונערבב הכל טוב טוב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: מוקפץ עוף
איזה אטריות אלה? הכנתי עם פסטה הכי דקה שיש. |
פילה עוף זה אותו דבר כמו חזה עוף? פילה עוף הוא יותר רך מהחזה וגם אין לו גידים. זה הלב של השניצל. |
אם יש לי רצועות עוף (מאמא עוף) יכולה להשתמש בהם ? הן מגיעות מעט מתובלות. כן, כמובן. |
לטגן את השניצלים לבד או עם הירקות? עם הירקות. |

רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מתכון למוקפץ עוף מאת: קרן חביב