עוגיות שוקולד שחיתות בקלי קלות
עוגיות שוקולד משגעות שמזכירות את הילדות! מתכון מהיר לעוגיות ממכרות שכל ביס מהן דורש ביס נוסף!
אני זוכרת שבתור ילדה נהגתי לבקר אצל סבתי ותמיד הדבר הראשון שחיפשתי היה צנצנת עוגיות שוקולד שהייתה על השיש. זה היה הפינוק שהייתי אוכלת רק אצלה ופשוט אין תחרות לטעם שלהן.
קבלו מתכון לעוגיות הכי ממכרות שיש, לא הכי מתאימות לשומרי משקל, אבל אם כבר אוכלים אז כדאי כבר ליהנות כמו שצריך. מתכון מהיר ביותר לעוגיות עשירות בשוקולד עם מראה שדורש לתת בו ביס!
למה באמת כדאי לכם:
- עוגיות שוקולד אמיתיות, כמו של פעם, שמעלות חיוך ומרחיבות את הלב!
- מתכון קל ביותר שכולם יכולים להכין – להקציף, להמיס, לערבב ולאפות!
- העוגיות הכי ממכרות שיש ושכל הילדים הכי אוהבים!
- עוגיות מושלמות להגשה בכל זמן ואירוע וגורפות מחמאות תמיד!
שורה תחתונה: תשאירו את הדיאטה בצד ותכינו עוגיות שוקולד כמו במתכון הזה. זה משהו שאסור להפסיד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגיות שוקולד שחיתות בקלי קלות
ציוד
המצרכים
- 2 ביצים
- ½ כוס סוכר
- ½2 חפיסות שוקולד מריר (250 גרם)
- 2 כפות שמן
- ¾ כוס קמח תופח
- ¾ כוס אגוזי מלך (גרוסים)
- ¼ כפית מלח
- נטיפי שוקולד מריר/לבן (לפיזור לפני אפייה)
אופן ההכנה
- בקערת המיקסר להקציף במהירות גבוהה את שתי הביצים בשלמותן עם החצי כוס סוכר, להקציף 12 דקות - לקצף תפוח ויציב.
- להמיס במיקרו את השוקולד מריר עם שתי כפות שמן.
- לערבב את השוקולד בתנועות עטיפה עם הביצים והסוכר לאחר הקצפתם.
- להוסיף לבלילה את המלח - לא לוותר על המלח, הוא זה שיוצר את הבקעים בעוגייה.
- להוסיף את אגוזי המלך הגרוסים והקמח ולערבב טוב טוב.
- להניח בתבנית נייר אפיה ועם כפית לצקת מן הבלילה.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות בדיוק 12 דקות.
- ניתן לפזר לפני האפייה למעלה נטיפי שוקולד מריר/ לבן.
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגיות שוקולד מתכון מאת: דורית כהן, Ronit Cohen
מה אפשר במקום אגוזי מלך? או שאפשר לותר?
היי הדסה,
אפשר לוותר או לשים כל סוג אחר של אגוזים או תוספות אחרות שאת אוהבת.
בהצלחה!
היי, באיזה כוס את משתמשת?
כוס חד פעמית חמה ואופשר גם אונברסלית
כמה עוגיות יוצאות בערך מהכמות הזו של הבלילה?
12-16 עוגיות. בהצלחה!
הבלילה יוצאת דביקה ודחוסה ונדבקת לכפית איך משטחים אותה בתבנית?
היי מורן,
מומלץ להשתמש במרית (לקקן) כדי לשטח את הבלילה.
בהצלחה 🙂
היי איזה שוקולד חוץ מהשוקולד המריר?
היי אסף,
אפשר להשתמש בכל שוקולד שרוצים, כולל שוקולד חלב, שוקולד לבן ואפילו שילוב של שניהם.
בהצלחה 🙂