עוגת שיש שוקולית ונס קפה
עוגת שיש במרקם משגע, בשילוב שוקולית ונס קפה, מושלמת לצד הקפה של הבוקר! מתכון קל ומהיר שחובה להכין!
רגע לפני שנכנסת השבת אתם חייבים להכין את העוגה הזו! עוגה משגעת שתשדרג לכם את סוף השבוע ולא דורשת מאמץ גדול והכנות. מתכון פשוט שתמיד מצליח!
עוגת שיש פרווה עם שוקולית ונס קפה וכל ביס ממנה הנאה צרופה! עוגה במרקם רך ומפנק ואין טעים ממנה להגשה לאורחים לצד כוס שתייה חמה! תכינו את העוגה הזו ותתפנקו במשך כל סוף השבוע!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש שוקולית
- מתכון קל ומהיר להכנה שלא דורש מאמץ גדול או גוזל זמן!
- עוגת שיש ששילוב הטעמים בה מושלם ומשדרגת כל כוס קפה!
- עוגה נהדרת שתמיד כיף שיש בבית להגיש לאורחים לא צפויים!
- עוגה פרווה שניתן להגיש לאחר ארוחה בשרית ולהתפנק!
שורה תחתונה: לפעמים הפשוט הוא הכי מיוחד וזה בדיוק התיאור של עוגת שיש מושלמת כמו במתכון הזה!
עוגת שיש שוקולית ונס קפה
ציוד
המצרכים
- 6 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- מלח (קורט )
- ½2 כוסות קמח רגיל
- 1 שקית של אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 שקית של סוכר וניל (10 גרם )
- ½ כפית תמצית שקדים (לא חובה)
- 1 כוס מיץ תפוזים / כוס מים + כף תרכיז תפוזים
- ¾ כוס שמן
- ¼ כוס מים
- גרידת לימון / תפוזים
לקישוט:
- 3 כפות שוקולית
- 1 כף קקאו
- 2 כפות אבקת נס קפה
אופן ההכנה
- מקציפים את החלבונים ביחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים, לאחר מכן, מוסיפים את השמן.
- אחרי שהוספנו את השמן, מערבבים את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סוכר וניל) בלי השוקולית, לאט על מהירות נמוכה. מוסיפים מיץ תפוזים ומים ומערבבים ממש מעט.
- מחלקים את תערובת הקערה ל- 3 קערות.
- בקערה הראשונה מוסיפים שוקולית, קקאו ומקפלים פנימה.
- לקערה השנייה מוסיפים כף נס ומערבבים היטב.
- בקערה השלישית משאירים אותה בלי שום תוספת (בלילה לבנה).
- משמנים תבנית בגודל 24 ס״מ,.
- שופכים פעם בלילה לבנה ופעם תערובת שוקולד (מהקערה הראשונה) ופעם נס מהתערובת השנייה. בסוף לוקחים שיפוד ומקשקשים.
- מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 45 דקות.
- בודקים עם סכין אם יבש, אז העוגה מוכנה והיא יוצאת רכה וטעימה.
שאלות נפוצות: עוגת שיש
לא ברור לי להקציף חלבונים+סוכר, להוסיף חלמונים ושמן, מתי שמים את היבשים ושאר הנוזלים? אחרי שהוספת שמן לאט על מהירות נמוכה להוסיף את הקמח המיץ והמים לערבב ממש מעט. |
מתי מוסיפים את 1/4 כוס מים שרשום? יחד עם המיץ. |
הבמה כולה שלכם:
"מהמם עשיתי טעים מאוד!"
טיטי אתי מור-חיים
"היי שרה…אני הכנתי לפי המתכון שלך…יצא מעולה !"
אתי בדש
"הרגע יצאה מהתנור!"
סיגל דאדי טרגרמן
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: שרה יוסף
הכנתי ויצא מ-ד-ה-י-ם!!
שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/