מתכון בקלאווה - בצק פילו ממולא
בקלאווה במילוי ממרח חלבה! מתכון מבית אמא, מתכון פשוט להכנת קינוח משגע ועשיר בחלבה!
בקלאווה זה אחד הקינוחים המפנקים והטעימים שיש, ומתברר שהוא לא מסובך להכנה ושכל אחד יכול להכין בבית. למי שלא מכיר, מדובר בקינוח מבצק פילו, כשהגרסה הרגילה היא במילוי פיסטוקים.
אז קבלו מתכון נדיר עם מילוי ממרח חלבה שישבור את כל החוקים וישתלט לכם על תפריט הקינוחים בבית! מתכון פשוט להכנה לקינוח מפנק ביותר, שהוא גם פרווה וניתן ליהנות ממנו בכל הזדמנות שרק רוצים!
"תודה לחברותיי המדהימות סיון מלול ורונית פרץ על מתכון מעלף
הכנתי גם עם מילוי של פיסטוקים יאמי!"
סוניה סאני בן הרוש
למה באמת כדאי לכם:
- קינוח פרווה שאפשר להגיש גם לאחר ארוחה בשרית!
- בקלאווה אמיתית בגרסה נדירה ובמילוי ממרח חלבה!
- מתכון פשוט ומהיר להכנה שכולם יכולים להכין בקלות!
- קינוח טעים, עשיר ומפנק שכיף להגיש גם באירוח!
שורה תחתונה: גם אם אתם לא אוהבים בקלאווה, את המתכון הנדיר והמטריף הזה אתם חייבים לטעום!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מתכון בקלאווה - בצק פילו ממולא
ציוד
המצרכים
- 1 חבילה עלי פילו של מעדנות (500 גרם -מפשירים לילה שלם במקרר)
להכנת המילוי:
- 1 חבילה טחינה גולמית (500 גרם )
- ½ כוס סוכר
- 2 שקיות אבקת סוכר (200 גרם)
- ½2 כוסות קוקוס
- שברי בוטנים (100 גרם (לא חובה))
להכנת הסירופ:
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ לימון (מחצי לימון)
אופן ההכנה
- מניחים 2 עלים פילו של מעדנות (חשוב להפשיר במקרר לילה שלם) ומרססים בשמן.
- ממלאים מהמלית בקצה לכל האורך.
- מגלגלים ומרססים בשמן כל אחד מהגלגולים.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה וחותכים לחתיכות לא עד הסוף.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שמזהיב.
להכנת הסירופ:
- ממיסים על הגז עד לסמיכות קלה.
- מורחים לאחר שאופים את העלים.
שאלות נפוצות:
יש לי בצק פילס אפשר? עם בצק פילאס זה יצא שונה בטעם ובמרקם, אבל זה יכול להתאים עם המילוי של הבקלאווה שאני מכינה גם עם בצק עלים, את יכולה לנסות נראה לי שיהיה גם טעים אני כבר אשלח לך את המתכון של הבקלאווה. |
טחינה עם דבש? את הדבש מורחים לאחר האפייה מאמי, כמו בקלאווה רק במילוי של חלבה. |
מה עדיף לבקלאווה -בצק פילו או עלים? אני טורפת את זה גם וגם, אבל בכל זאת אענה לך, בצק פילו. |
לא הבנתי למה 3 ביצים בבקלוואה? זה המילוי של הבקלאווה והביצים הם חלק מהמילוי מאמי, זה מתכון נדיר של אמא שלי. |
המילוי של הטחינה הגולמית לא נוזלי כשמורחים אותו על דפי הפילו? לא נוזלי אך גם לא יבש; הטחינה נספגת בקוקוס כך שאפשר להרים עם כף ולמלא. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: מתכון בקלאווה מאת: סיון מלול ורונית פרץ
שיתוף המתכון: סוניה סאני בן הרוש
בזמן האפיה המילוי לא יוצא החוצה מהבצק?
איך עושים שהמילוי לא יצא??
היי רותי,
לא אמור לצאת, אבל אם את רוצה להיות בטוחה אפשר לאפות כגליל ולחתוך רק אחרי האפייה שהמילוי כבר התקשה.
בהצלחה!!