חלבה ביתית אמיתית
חלבה קלה להכנה שתזכיר לכם את טעמי הילדות, מומלץ בחום!
מתכון של חלבה ביתית, בריאה וטעימה ביותר. מתכון מעולה שילמד אותכם איך להכין חלבה אמיתית בפשטות. חלבה קלה להכנה שתזכיר לכם את טעמי הילדות, מומלץ בחום!
ציוד
תבנית אינגליש קייק / תבנית שקעים
המצרכים
- טחינה גולמית (320 גרם )
- מלבין קפה עלית - קומפלטה / אבקת חלב (300 גרם )
- 1 כף מחית נוגט / מחית פיסטוק (תלוי בצבע שרוצים, אם אין מחית להגדיל את כמות הטחינה ל 350 גרם)
- 1 כף דבש
- אבקת סוכר (100 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
חלבה שיש שוקולד:
- 1 כף קקאו
חלבה אגוזים:
- 1 חופן אגוזים (מלך, פקאן, פיסטוק - מה שרוצים)
אופן ההכנה
- שמים במיקסר עם וו גיטרה את הטחינה, דבש, מחית ותמצית וניל עד שהופך למרקם אחיד.
- מתחילים במהירות נמוכה ומגבירים בהדרגה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים על מהירות נמוכה עד לעיסה חולית, מדי פעם עוצרים ומערבבים עם מרית , זה לוקח 7/8 דקות.
- ניתן לחלק את העיסה ל-2 ולהכין מספר טעמים.
חלבה שיש שוקולד:
- מוסיפים לעיסה 1 כף קקאו ומקפלים עם מרית.
חלבה אגוזים:
- מרסקים חופן אגוזים ומכניסים לבלילה בקיפול (מלך, פקאן, פיסטוק- מה שרוצים).
המשך הכנה:
- מרפדים את התבנית בניילון נצמד, מפזרים אגוזים מוסיפים את העיסה ומהדקים היטב.
- מכניסים ל 4/5 שעות למקפיא ולאחר מכן הופכים את התבנית ומוציאים.
הערות וטיפים
אין צורך לשמן את התבנית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: חלבה ביתית
אי אפשר לשמור במקרר? אפשר, נשמר ליותר זמן במקפיא ולא קופא לגמרי. |
מלא סוכר יש לך מתכון בלי? תורידי שימי סוכר פירות ודבש. |
אפשר להחליף את כף הדבש בסילן או משהו? לא ניסיתי, מעריכה שכן. |
מה מחליף את אבקת החלב? לא נראה לי שאפשר להחליף, אולי לחפש תחליף אבקת חלב אם יש. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: חלבה מתכון מאת: מיקהצפת חלומית- יפעת כהן
הי נשמע מהמם, אם אין לי מלבין קפה ולא אבקת חלב מה אפשר במקום,?
היי חיה,
אם אין לך את המצרכים האלה אפשר פשוט לא לשים כלום, זה בסדר גמור.
בהצלחה 🙂