עוגת טורט גבוהה ואוורירית
עוגה קלה להכנה וטעימה במיוחד שמכינים בסיר פלא ויוצאת אווירירית וגבוהה.
עוגת טורט שוקולד עם אגוזים ושקדים כמו של פעם. שילוב מנצח של אגוזים עשירים, שוקולד מריר ושקדים טחונים, והכל בעוגה אחת.
עוגת ספוג קלה להכנה וטעימה במיוחד שמכינים בסיר פלא ויוצאת אווירירית וגבוהה שאין לתאר. נסו עכשיו ותוך שבוע תכינו שוב פעם, בהבטחה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת טורט גבוהה ואוורירית
עוגה קלה להכנה וטעימה במיוחד שמכינים בסיר פלא ויוצאת אווירירית וגבוהה.
לדרג
ציוד
סיר פלא / תבנית עגולה קוטר 28
כוס מידה אוניברסלית
המצרכים
- חמאה לשימון התבנית
- 6 ביצים
- ½1 כוסות אגוזי מלך ( טחונים)
- ½1 כוסות שקדים ( טחונים)
- ½1 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם - מגורר על פומפייה גסה)
- 1 כוס סוכר
- 1 כף גרידת תפוז
- 1 כף גרידת לימון
- 1 כוס שמן
- ¾ כוס מיץ תפוזים
אופן ההכנה
- לשמן היטב את הסיר/התבנית בחמאה.
- להפריד 6 ביצים את החלבונים לשים מיד בקערת המיקסר ואת החלמונים לשים בקערית.
- בקערה גדולה לערבב היטב את כל החומרים היבשים.
- להקציף במיקסר את החלבונים + 1/2 כוס סוכר נוספת, לקצף חזק אבל לא נוקשה.
- להוסיף תוך כדי הקצפה 6 חלמונים 1 כוס שמן 3/4 כוס מיץ תפוזים.
- להעביר כשליש מתערובת היבשים לקצף החלבונים ולערבב/לקפל בעדינות עד שכל היבשים נבלעים בקצף.
- להוסיף עוד שליש מהיבשים לקצף וכן הלאה עד שכל היבשים מתפזרים באופן אחיד בקצף.
- התערובת קצת מאבדת מנפחה אבל זה בסדר.
- למזוג לתבנית האפייה או לסיר הפלא.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ - 50 דקות או עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.
הערות וטיפים
- חשוב מאד: לצנן היטב לפחות 20-30 דקות לפני שמחלצים מהתבנית!
- רק אחרי שהעוגה הצטננה להפוך להעביר מסביב סכין ולהפוך על רשת צינון.
- אחרי שהעוגה התקררה לגמרי, להפוך אל צלחת הגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת טורט גבוהה
העוגה לא נופלת? לא, אני תמיד משמנת, לא לוקחת סיכון. ולא, העוגה לא נופלת אפילו לא במילימטר. |
אפשר לראות תמונה של התבנית? בבקשה תמונה כאן. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: רחלי ויסמן
על הפנים העוגה לא נאפתה
השקעתי חומר יקר והתאכזבתיאני לא מתחילה עכשב לאפות אני אופה בלי סוף עוד לא קרא לי דבר כזה העוגה לא יורדת סנטי מטר שקר וכזב
לא ממליצה על המתכון הזה. בקיצור .ף
היי בת שבע,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון!
נשמח להציע לך שני מתכונים נוספים לבחירתך:
טורט אגוזים של שרה יוסף
עוגת קפה טורט אגוזים של סילביה פינוקים מהמטבח שלי
בהצלחה!!
אני אלרגית לתפוזים… מה אפשר לשים במקומם.
היי סוזן,
אפשר לוותר על הגרידה כמובן ובמקום מיץ תפוזים להוסיף מים.
בהצלחה!
על הפנים
היי בת שבע,
נשמח מאוד לדעת למה, אולי אפשר לתקן משהו במתכון.
המתכון מבולבל.
יש חמאה?
כוס שמן?
שלבי הוספת המראנג תמוהים..
היי יואל,
לגבי החמאה – היא רק לשימון התבנית, תיקנו את זה במתכון. תודה על ההערה.
לגבי כוס השמן, היא מופיעה בהוראה מס' 5.
לא ברור לנו מה כוונתך בשלבי הוספת המרנג, אין פה מרנג, מדובר בקצף.
אנחנו ממליצים לקרוא שוב את הוראות ההכנה לאט כדי להבין.
בהצלחה!
אפשר לרסס בתרסיים שמן??
היי סוזן,
אפשר בהחלט, בהצלחה!