מתכון לחומוס ביתי מושלם
קבלו מתכון לחומוס ביתי שמכינים ממש בקלות ובלי סיבוכיות יתר.
חומוס ביתי – יום העצמאות בדיוק מעבר לפינה, ואין מאכל יותר ישראלי ומתאים לחג מחומוס ביתי ומושלם!
קבלו מתכון לחומוס ביתי שמכינים ממש בקלות ובלי סיבוכיות יתר, ותמיד מתקבל במרקם משחתי וחלומי עם טעם חומוס אמיתי שכמוהו עוד לא טעמתם.
מגישים עם סלט תטבילה מושלם מעל וביצה חמה ופיתות מלאות בצד, ומתענגים מארוחה מושלמת ושלמה שתשאיר אותכם מכורים לעד!
ציוד
כוס מידה אוניברסלית
מעבד מזון
המצרכים
לחומוס:
- 5 כוסות חומוס (לשמור מעט גרגרי חומוס לקישוט)
- 1 סיר מים (לשמור את המים אחרי הבישול)
- 2 שיני שום
- 1 בצל
- קוביות קרח
- 3 כוסות טחינה (מומלץ של בארקה הכי מתאים)
- ½ כוס לימון
- ½ כוס שמן זית
- ½ כף מלח
לתטבילה (לטחון הכל יחד):
- 5 פלפל ירוק חריף
- 5 פלפל שיפקה רגיל
- 3 שיני שום
- 1 לימון סחוט
- מלח (קורט)
- שמן זית (מעט )
אופן ההכנה
- לילה קודם, משרים חבילה של חומוס חבילה קטנה (חומוס בולגרי מזן הדס) עם כפית סודה לשתייה יום.
- למחרת מחלקים בשקיות ומכניסים למקפיא אין צורך בכל החומוס.
- בסיר מבשלים כשעתיים את גרגירי החומוס (בסיר לחץ זה שעה) עם בצל ו 2 שיני שום, כי זה מוסיף המון טעם.
- לאחר הבישול, מסננים את גרגירי החומוס אבל שומרים את הנוזלים.
- טוחנים במעבד מזון את הכל ומוסיפים מעט קוביות קרח, טחינה, ואת שאר החומרים. טוחנים עד לקבלת למרקם חלק ומשחתי. צריך להיות סבלניים ולא להוסיף בבת אחת, לפעמים לוקח זמן עד שהכל מתאחד ומגיע למרקם הרצוי.
- לוקחים צלחת עמוקה ורחבה ועם כף מצקת מסדרים יפה מהחומוס בתנועות סיבוב, באמצע מפזרים גרגירי חומוס עם שמן זית, מעט מסלט התטבילה, מעט פטרוזיליה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: חומוס מתכון מאת: איטל איטלי