מרק ירקות חורפי ועשיר
האיטלקים קראים לו מינסטרונה, אנחנו קוראים לו מרק ירקות עם צדפי פסטה מהמם, מנחם ועשיר בטירוף.
אבל עם המתכון הקליל הזה של מרק ירקות, לא צריך לקרוא לו, כי הוא כמעט מתבשל מעצמו, לנו רק יש לחתוך ולקצוץ שפע ירקות עסיסיים ובריאים, כמו בצל, דלעת, קישוא וסלרי, לתבל בתיבול משובח ומדויק, ולתת לו להתבשל על אש קטנה ולספוג את כל הטעמים הנפלאים שרק מרק ירקות יכול לספק.
להעצמת המנה הכ"כ חורפית ומחממת הזו מוסיפים לקראת הסוף צדפי פסטה, שיסמיכו עוד יותר את המרק ויספקו לכם ארוחה מלאה בקערה אחת מהבילה ועשירה
למה באמת כדאי לכם: מרק ירקות מתכון
- חורף וקר? אין כמו מתכון מרק ירקות פשוט, עשיר, מנחם ומהביל
- שילוב מושלם של שפע ירקות עסיסיים, תיבול מדויק וצדפי פסטה רכים
שורה תחתונה: מתכון קליל של מרק של ירקות עשיר שכמעט מתבשל בעצמו
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מרק ירקות חורפי ועשיר
המצרכים
- 2 בצל קצוץ
- 2 גזר (מקולף וחתוך לקוביות)
- 2 זוקיני/קישוא (מקולף וחתוך לקוביות)
- 150 גרם דלעת ( מקולפת וחתוכה לקוביות)
- 2 גבעולי סלרי שטופים וקצוצים
- 3 שיני שום טחונות
- 2 עגבניות מרוסקות
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 1 עלה מנגולד חתוך קטן
- 3 ליטר מים
- 3 כפות שמן
- 1 כף מלח גס
- ½ כפית פלפל שחור
- 3 כפיות אבקת מרק (לא חייב)
- 3 כפות רסק
- ½1 כוסות פסטה צדפים קטנים
אופן ההכנה
- נטגן את כל הירקות בנפרד עם מעט שמן ונוסיף לסיר עם מים רותחים. נוסיף תבלינים ורסק ונבשל על חום נמוך כשעה.
- נגביה את החום ונוסיף פסטה לעוד 10 דק בישול. נצלחת ונפזר פפריקה מעושנת למראה מגרה
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: שושנה ברוך